ALEGERI PRELIMINARE în PSD. Ponta: Mă gândesc că vor mai mulţi doritori pentru candidatura la Preşedinţie

Victor Ponta a declarat, marţi, că în cazul în care vor exista mai mulţi doritori de a candida la Preşedinţia României din partea alianţei PSD-UNPR-PC, se vor organiza alegeri preliminare în PSD.

RomaniaTV.net
17 iun. 2014, 12:10
ALEGERI PRELIMINARE în PSD. Ponta: Mă gândesc că vor mai mulţi doritori pentru candidatura la Preşedinţie

Întrebat cum comentează afirmaţiile lui Mircea Geoană privind necesitatea organizării unor alegeri preliminare în PSD pentru desemnarea prezidenţiabilului, după modelul american, Ponta a afirmat: ‘Categoric, da. Aici eu nu vorbesc de Mircea Geoană sau de mine sau de altcineva. Eu sunt cel care a propus Congresului şi avem în Statut acest lucru. Dacă există mai mult de un singur candidat care doreşte să candideze din partea PSD-PC-UNPR la funcţia de preşedinte al României, avem prevăzut în Statut un lucru pe care-l consider foarte bun şi pe care l-au făcut alte partide de centru-stânga din Europa – nu doar în America se întâmplă, s-a întâmplat în Italia, s-a întâmplat în Franţa -, şi anume, alegeri preliminare’.

Ponta: Orice candidat al dreptei, un contracandidat puternic. Nimeni nu poate ghici în ghioc cine va fi acela

Ponta a adăugat că în măsura în care la 1 august, la momentul Consiliului Naţional al PSD, se vor depune mai multe candidaturi, atunci în mod categoric trebuie să aibă loc alegeri preliminare.

În septembrie, la congres, să ajungem, practic, cu o decizie luată de către toată lumea. Nu întâmplător, chiar dacă îl deranja pe domnul preşedinte Băsescu, la toate ultimele întâlniri ale mele cu colegii mei din toată ţara spuneam: voi candida la funcţia de preşedinte dacă mă susţine şi Buzău sau Satu Mare sau… La acest lucru mă refeream. Mă gândesc că o să fie mai mulţi doritori care vor să candideze. Vorbim pe 1 august, când e data limită de depunere a candidaturilor pentru cei care vor. O să fie unu, doi, trei, cinci, nu e nicio supărare. Important este ca după aceea cel care candidează să aibă şansele cele mai mari să câştige. Certitudinea nu o are nimeni că va câştiga, dar şansele cele mai mari şi sprijinul cel mai mare, asta este esenţial’, a mai spus preşedintele PSD, citat de Agerpres.

Ponta: Dacă voi decide să candidez la Preşedinţie, îmi depun candidatura la Consiliul Naţional, pe 1 august


loading...
Partenerii noștri