AVERILE CANDIDAŢILOR la Preşedinţie: Victor Ponta câştigă mai puţin ca Daciana Sârbu

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. 14 candidaţi s-au înscris în cursa alegerilor prezidenţiale ce vor avea loc în luna noiembrie. RomaniaTV.net va prezenta, în perioada următoare, averile pe care le au prezidenţiabilii şi cât s-au îmbogăţit sau au sărăcit aceştia în ultimii ani. Pentru Victor Ponta, candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC, politica a fost prolifică. În zece ani de activitate pe scena mare a politicii româneşti, premierul României a reuşit să "pună deoparte" două case, două maşini, un teren, dar şi zeci de mii de euro în conturi.

24 sept. 2014, 06:04
AVERILE CANDIDAŢILOR la Preşedinţie: Victor Ponta câştigă mai puţin ca Daciana Sârbu

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  În 2004, potrivit declaraţiei de avere de la acea dată, Victor Ponta, pe atunci deputat şi preşedinte al Tineretului Social Democrat, nu avea în proprietate niciun teren.

De asemenea, tot la capitolul imobiliar, lista sa de proprietăţi mai cuprindea două locuinţe, un apartament şi o casă. Apartamentul fusese dobândit în anul 2000 şi avea o suprafaţă de 91,75 metri pătraţi, pe când casa avea mai puţin, 85 metri pătraţi.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Prezidenţiabilii au AUR de sute de mii de euro. Cine sunt candidaţii-bijutieri

Maşini şi bani în bănci nu deţinea, iar la datorii, acestea se ridicau la 385 de milioane de lei vechi, echivalentul a 9.000 de euro.

Acesta este bilanţul averii premierului în anul 2004. După zece ani, în 2014, conturile sale arată cu mult mai bine.

Astfel, în prezent, prezidenţiabilul PSD deţine un teren intravilan în comuna Baia de Fier, judeţul Gorj, ce are o suprafaţă de 1.371 de metri pătraţi.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Ce salarii au prezidenţiabilii. Cât câştigă Ponta, Macovei, Iohannis, Udrea, Ghişe

De asemenea, acum are patru locuinţe. Mai precis, deţine trei apartamente şi o casă, două din apartamente fiind dobândite prin lichidarea patrimoniului deţinut de Cabinetul de Avocat „Ponta Victor Viorel”.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014Capitolul auto include două automobile, un Citroen, cumpărat în 2012 prin leasing, şi un Fiat, dobândit în 2010, tot din patrimoniul fostului cabinet de avocatură. La bani stă mult mai bine în prezent: conturile sale numără o sumă cash de 56.678 euro. Dar şi capitolul datorii a crescut binişor: 30.370 de euro e factura actuală.

Ca salariat al statului român, Victor Ponta a câştigat anul trecut 74.208 lei, echivalentul unei medii lunare de 6.184 lei. În schimb, soţia sa a câştigat cam aceeaşi sumă, dar în euro. Daciana Sârbu a obţinut anul trecut o indemnizaţie de 74.408 euro, ca membru al Parlamentului European. 

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: Pretendenţii la funcţia supremă au peste 7 milioane de lei în conturile din bănci