ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 FINALĂ. Monica Macovei, susţinere pentru Klaus Iohannis în turul II

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 FINALĂ. Monica Macovei, candidat independent la alegerile prezidentiale din primul tur, ar urma să îl susţină în turul doi pe Klaus Iohannis, scrie ştiripesurse.ro.

05 nov. 2014, 11:30
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 FINALĂ. Monica Macovei, susţinere pentru Klaus Iohannis în turul II

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 FINALĂ.  Potrivit sursei citate, Monica Macovei ar urma să facă anunţul miercuri, intr-o conferinta de presa de la ora 18.30.

În primul tur al alegerilor prezidenţialelor, Monica Macovei a obţinut 4,44% din voturi.

Totodată, Macovei va da miercuri detalii despre partidul pe care vrea sa il creeze. „În București am reușit împreună un scor de 12%. În Cluj Napoca avem 11,87%, iar în județ 7,74%. În Timișoara ați votat pentru proiectul nostru 9,23%, iar în județul Timiș – 6,19%. În municipiul Iași am trecut de 10%, iar în Constanța am avut 8,84%. În diaspora avem 15,1%. Statisticile arată că cei care m-au votat în mod covârșitor sunt tinerii între 18 și 35 de ani și oamenii cu studii superioare.  De aici vom începe noua construcție, acestea sunt bazele unei construcții funcționale, curate, în care oamenii sunt în centru și participă în mod real la decizie. Dacă fără structuri, fără bani, fără baroni am reușit să obținem aceste rezultate în orașe mari, controlate de politicieni cu ștate vechi, este dovada clară că se poate. Vom anunța deciziile privind denumirea noii construcții în următoarele zile”, anunţa marţi Macovei.

Susţinători ai Monicăi Macovei şi-au declarat deja susţinerea pentru Klaus Iohannis în turul al doilea.

„Astăzi, aceste realități se numesc Klaus Iohannis și Victor Ponta. Între aceste realități nu am nici cea mai mică ezitare să votez Klaus Iohannis. O voi face în 16 noiembrie, și îi invit pe toți cei care mă urmăresc să facă același lucru. Klaus Iohannis are păcatele lui, dar e un om decent și poate fi un președinte onorabil. E adevărat, poate fi și un președinte slab, dar nu poate fi un președinte ticălos. Victor Ponta reprezintă tot ce este rău în societatea românească: minciuna, intimidarea, hoția, mita electorală, corupția, impostura, sărăcia, afectul antidemocratic și antioccidental. Este un pericol mortal pentru România. Oricine azi ezită între Klaus Iohannis și Victor Ponta, oricine stă scârbit acasă de fapt l-a votat pe Ponta. Nu are nicio scuză și este responsabil pentru tot ce va urma. Noi vom continua construcția noastră alături de Monica Macovei și vom pune presiunea valorilor și a principiilor noastre pe Iohannis și pe PNL. Dar asta nu înseamnă că avem neghiobia să-i netezim calea lui Ponta, sabotându-l în acest moment pe Iohannis. În turul II trebuie votat Klaus Iohannis”, scrie Adrian Papahagi pe Facebook. 

PREZIDENŢIALE 2014. Klaus Iohannis a identificat „cauzele” scorului mic obţinut în unele judeţe

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 FINALĂ. Şi Cristian Preda, propus pentru excludere din PMP, îl va vota pe Iohannis în turul final.

„În calitatea mea de vicepreședinte al PMP pentru afaceri europene, le solicit membrilor și simpatizanților partidului să voteze în turul al doilea cu Klaus Iohannis. Acesta e mai mult decât un gest rațional. Pentru PMP, e o datorie de onoare. Într-adevăr, atunci când am fost primiți, în septembrie, în PPE, am promis ferm – în fața celor mai înalte autorități ale PPE și a reprezentanților tuturor partidelor din familia populară – că îl vom sprijini pe adversarul lui Ponta în turul al doilea. Regăsirea credibilității începe atunci când îți ții cuvântul dat…”, a scris Cristian Preda pe Facebook.

Europarlamentarul PMP Cristian Preda i-a cerut luni Elenei Udrea, candidatul PMP la Preşedinţie, să demisioneze ca urmare a scorului mic obţinut de aceasta în primul tur al alegerilor prezidenţiale. Elena Udrea s-a clasat pe locul patru în primul tur al prezidenţialelor, obţinând 5,18% din voturi, sub scorului partidului de la europarlamentare.