ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Ponta vs. Iohannis, DUELUL GESTURILOR. Ce au transmis candidaţii în dezbatere

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Duelul dintre Victor Ponta si Klaus Iohannis nu a fost doar o confruntare a vorbelor, ci şi una a gesturilor. Fiecare candidat a avut micile sale trucuri ca să domine dezbaterea, dar şi gesturi necontrolate în momentele dificile. Victor Ponta a răsfoit deseori documentele cu care a venit la dezbatere, în timp ce Klaus Iohannis a băut multă apă şi s-a uitat des în telefon, potrivit România TV.

12 nov. 2014, 13:18
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Ponta vs. Iohannis, DUELUL GESTURILOR. Ce au transmis candidaţii în dezbatere

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Klaus Iohannis a venit însoţit de câteva persoane din staff-ul de campanie, niciunul însă cu greutate: au lipsit Vasile Blaga sau Cătălin Predoiu. Nu a avut-o alături pe soţie, cum a fost în cazul lui Victor Ponta care a venit însoţit de Daciana Sârbu şi de mai mulţi oameni de încredere.

Primul moment al confruntării a fost cel în care cei doi candidaţi au stat faţă în faţă, la sosire. Fiecare candidat a avut propriul ritual de pregătire. În timpul confruntărilor, Iohannis a zâmbit mai rar, iar Ponta a gesticulat mai mult.

Candidaţii au făcut şi glume în timpul dezbaterii.

„Toate aceste lucruri sub coordonarea unui om echilibrat… (se aude un zgomot n.r.). Tocmai când spuneam de domnul Meleşcanu, un om echilibrat, a căzut ceva la dvs, dar sunt sigur că Meleşcanu rămâne în picioare şi poate să organizeze foarte bine alegerile”, a spus Victor Ponta.

Iohannis a cerut clarificări privind formatul dezbaterii şi a criticat modul în care s-au acordat timpii de vorbit.

„Puneţi-mă în temă, care este tematica, care este formatul acestei dezbateri. Am aşteptat de la colega dvs. o întrebare din motive de simetrie, dar nu-i nimic dacă mi-a trecut o dată rândul şi poate o să recuperam mai târziu”, a spus Klaus Iohannis.

Citeşte şi ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Klaus Iohannis, primele declaraţii după confruntarea de marţi seară

Mai apoi, spiritele s-au încins.

„Cred că folosiţi un limbaj care nu vă onorează, care îi dezamăgeşte pe alegătorii dvs. Nu vă stă bine şi nu vă recunosc, când aţi fost la mine în birou de prim-ministru eraţi mult mai politicos, vă rog să rămâneţi politicos”, a spus Ponta.

„Domnule Ponta pot să vă rog să nu mă mai întrerupeţi?”, a spus şi Iohannis.

În timpul dezbaterii, Iohannis a simţit foarte des nevoia să bea apă. Iar Victor Ponta a căutat foarte des ajutor în documentele cu care a venit la dezbatere.

Klaus Iohannis s-a uitat de multe ori la telefon.

În multe momente, cei doi candidaţi au încercat să domine prin atitudine, dar au scăpat şi gesturi necontrolate.

Citeşte şi Victor Ponta, despre prestaţia lui Klaus Iohannis la prima dezbatere: Mă bucur că a venit