ALEGERI PREZIDENTIALE 2019. Gabriela Firea anunţă mobilizarea PSD şi dezvăluie din culisele dezbaterii: „Se pregăteau agresiuni”

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, susține că staff-urile PSD și PNL au avut o întâlnire, la începutul campaniei pentru a încerca să organizeze o dezbatere. Firea a spus că staff-ul PNL a lăsat de înțeles că Iohannis a refuzat dezbaterea pentru că Viorica Dăncilă nu s-ar fi ridicat la nivelul său.   

20 nov. 2019, 16:12
ALEGERI PREZIDENTIALE 2019. Gabriela Firea anunţă mobilizarea PSD şi dezvăluie din culisele dezbaterii: „Se pregăteau agresiuni”

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a explicat că a văzut discuțiile avute de Viorica Dăncilă cu șefii de organizații și consideră că în PSD s-a produs valul de mobilizare, iar liderii din teritoriu se vor trezi.

”Nu există sub nicio formă posibilitatea ca vreun coleg de-al nostru să trădeze. Nu se poate ca niciun coleg de-al nostru să adune voturi intenționat în coșul lui Klaus Iohannis. Există cazurile deja cunoscute de oameni care joacă în cealaltă tabără, care s-au anunțat și public, de aceea nici nu i-am mai luat în calcul. Acolo unde vor exista scoruri mai slabe, colegii noștri ne vor explica. Spre deosebire de europarlamentare, scorul nostru a fost mai mare și suntem pe trend de creștere.”, a spus Gabriela Firea, la Antena 3.

Gabriela Firea  a vorbit şi despre culisele dezbaterii inexistente, precizând că s-au purtat negocieri cu PNL. „Am înțeles că a fost o atmosferă opacă încă de la început, nu s-a dorit o dezbatere. Celor din staff li s-a spus că doamna Dăncilă nu este la nivelul domnului Iohannis. Nu știu însă care este nivelul.
 
Gabriela Firea a anunțat că Viorica Dăncilă a luat decizia de a nu merge la BCU, la dezbaterea organizată de Klaus Iohannis, deoarece în interiorul partidului, au fost semnale potrivit cărora „vor putea avea loc agresiuni” din partea susținătorilor președintelui.

Potrivit primarului Capitalei, au fost semnale în interiorul partidului că, în cazul în care Viorica Dăncilă se va prezenta la Biblioteca Centrală Universitară, vor „avea loc agresiuni fizice”.

„Până la urmă, ne puteam aștepta la multe lucruri neplăcute, urâte, din partea unora dintre susținătorii domnului Iohannis și să o fi pus pe doamna Dăncilă într-o situație jenantă, ceea ce nu merită. Nu merita să fie pusă într-o situațuie neplăcută, poate să fie martora unei agresiuni, nu doar verbale, ci și fizice. Aveam anumite semnale. Am avut astfel de semnale că vor putea avea loc agresiuni verbale sau chiar și fizice și atunci opinia noastră a fost de a organiza o întâlnire cu reprezentanții presei la care să nu selectăm niciun jurnalist”, a explicat Firea.