ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. Surpriză în arest, Gheorghe Dincă şi-a exercitat dreptul la vot

Monstrul din Caracal, aflat în arest preventiv după ce a mărturisit că le-a ucis pe Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu, a cerut să-şi exercite dreptul de avota la alegerile prezidentiale din 2019

10 nov. 2019, 12:22
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. Surpriză în arest, Gheorghe Dincă şi-a exercitat dreptul la vot

UPDATE: Gheorghe Dincă a votat în arest.

Gheorghe Dincă a solicitat să-și exercite dreptul la vot. Gheorghe Dincă are drept de vot în acest moment. Prin urmare, și-a manifestat intenţia de a vota, potrivit surselor Antena 3.

Toţi cei care sunt arestaţi preventiv au drept de vot, la fel şi persoanele condamnate definitiv. Gheorghe Dincă se flă în arestul central.  Încă nu se ştie dacă bărbatul a şi votat.  

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. Iohannis defilează, trei candidaţi în marja de eroare pentru locul doi

Candidatul independent Alexandru Cumpănaşu a votat, duminică după-amiază, la o secţie din Caracal, el mergând la vot împreună cu părinţii Alexandrei Măceşanu una dintre tinerele dispărute în vara acestui an şi pe care Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis-o şi apoi i-a incinerat cadavrul.

„Am votat pentru o Românie în care să nu mai trebuiască să ne fie frică să ne ducem copiii la şcoală, pentru o România în care să nu ne fie frică de faptul că autorităţile ascund adevăruri sau că nu află la timp ceea ce trebuie să afle, pentru o Românie în care românii să se simtă pe ei în siguranţă şi familiile lor, pentru o Românie din care mafia să dispară, pentru o Românie care să aibă din ce în ce mai multă încredere în ea, pentru o Românie cu viziune pentru viitor”, a declarat Alexandru Cumpănaşu.

El s-a prezentat la secţia de vot împreună cu părinţii Alexandrei Măceşanu.  

Gheorghe Dincă a declarat procurorilor că le-a ucis pe Luiza Melencu, adolescenta de 18 ani dispărută în luna aprilie, şi Alexandra Măceşanu, fata de 15 ani dispărută în luna iulie. Bărbatul susţine că le-a răpit, le-a sechestrat şi le-a ucis, trupurile fiind arse într-un butoi metalic din curtea sa.

Anchetatorii au găsit, în butoiul invocat, cenuşă, fragmente de oase şi dinţi, iar analizele efectuate de Institutul de Medicină Legală Bucureşti au arătat că, în proporţie de 99,93%, acestea aparţin Alexandrei Măceşanu.

De asemenea, anchetatorii au găsit, la indicaţiile lui Dincă, la liziera unei păduri din Caracal, în saci, cenuşă şi resturi de oase, însă analizele legiştilor nu au putut stabili dacă acestea aparţin Luizei Melencu, o nouă expertiză urmnd să fie făcută în Statele Unite. Dincă este acuzat de trafic de minori, viol şi omor calificat.