ACL compară listele suplimentare pentru a depista turismul electoral al PSD: Vom analiza 1 milion de CNP-uri

Vasile Blaga a anunţat că PNL şi PDL compară listele suplimentare pe care au fost exercitate circa 1.000.000 de voturi pentru a-i depista pe cei care au votat de mai multe ori astfel încât să poată fi înaintate plângeri penale bazate pe probe.

05 nov. 2014, 13:45
ACL compară listele suplimentare pentru a depista turismul electoral al PSD: Vom analiza 1 milion de CNP-uri

Vasile Blaga a spus că acum sunt analizate circa 1.000.000 de CNP-uri pentru a fi depistate cazurile de vot multiplu. „Bănuim că acum a fost o altă strategie: nu au mai votat deloc pe listele permanente, ci au votat pe mai multe liste suplimentare„, a spus şeful de campanie al lui Klaus Johannis, Vasile Blaga.

Vasile Blaga susţine că, în urma discuţiilor cu liderii din teritoriu ai PNL şi PDL, există premisele victoriei lui Klaus Johannis în turul II al alegerilor prezidenţiale. „A fost cea mai murdară campanie electorală de după ’90, plină de minciuni. De la tăiatul pensiilor de către Klaus Johannis la alte invective, dar până la urmă lucrurile astea se vor îndrepta împotriva candidatului Ponta şi a celor care-l susţin, iar colegii sunt hotărâţi să ducă munca din casă în casă pentru a explica aceste lucruri”, a spus preşedintele PDL.

În urma analizei ACL, s-a ajuns la concluzia că un rol important l-au avut şi primarii traseişti care, profitând de OG 55/2014, au trecut de la PNL şi PSD la partide din arcul guvernamental. „Mai mult de două treimi dintre aleşii locali ce au făcut migraţia dinspre ACL la PSD sunt în sud şi în Moldova, iar scorul în marea majoritate a acestor localităţi a fost de 70-80%. Totul a fost calculat, totul a fost gândit. Acum însă avem timp să ne regrupăm”, a declarat, la rândul său, secretarul general al PNL, Marian Petrache.

Acesta a ţinut să precizeze că nu există tensiuni între PNL şi PDL ca urmare a scorului obţinut în primul tur. „Nu e nici o problemă în alianţă. Suntem pregătiţi pentru turul II al campaniei electorale şi sunt convins că vom câştiga alegerile”, a spus Petrache.

Citeşte şi VASILE BLAGA, nervos pe liberali după scorul la prezidenţiale: „I-a ÎNJURAT pe câţiva”. Reacţia lui Petrache