VASILE BLAGA, nervos pe liberali după scorul la prezidenţiale: „I-a ÎNJURAT pe câţiva”. Reacţia lui Petrache

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  Şeful campaniei electorale ACL, Vasile Blaga, a ținut, luni noapte, o videoconferință cu liderii filialelor județene PNL și PDL, pentru a discuta rezultatul alegerilor prezidențiale. Potrivit unor surse din ACL, citate de stiripesurse.ro, Blaga a răbufnit împotriva liberalilor. "I-a înjurat pe vreo câțiva de nu s-au văzut. Au fost multe reproșuri cu cifrele în față. Câțiva liberali au dat în bâlbâială", au spus sursele citate.

04 nov. 2014, 10:27
VASILE BLAGA, nervos pe liberali după scorul la prezidenţiale: „I-a ÎNJURAT pe câţiva”. Reacţia lui Petrache

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  Potrivit surselor citate, patru lideri județeni PNL l-ar fi trădat pe Klaus Iohannis. „Blaga nu s-a concentrat asupra trădătorilor. A discutat mult cu cei care nu și-au îndeplinit obiectivele. Principalul reproș a fost că din cauza anumitor proști am ajuns să avem diferență de 10 procente, în loc să avem 5-6%. Blaga le-a explicat că așa puteam să ieșit în față și să spună că suntem câștigători!„, au spus sursele. „A fost buldog!„, a adăugat un lider județean PNL.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  La final, Vasile Blaga a dat o directivă doar liderilor PDL și le-a cerut ca în județele în care liberalii trădează sau pur și simplu nu reușesc să se mobilizeze să acționeze independent. Blaga le-a cerut liderilor PDL să alcătuiască echipe doar din membri PDL și să acționeze separat de PNL, acolo unde este cazul.

CITEŞTE ŞI REZULTATE PREZIDENŢIALE 2014. BEC: Ponta – 40,33%, Iohannis – 30,44%, după centralizarea a 98,3% din secţii

„Impresia mea, și am auzit-o și la alții, este că Blaga vrea deja să-și impună oamenii pe județe. Conform statutului ar trebui să stăm până în 2017 în formula de co-președinți, dar cred că Blaga vrea să îi impună pe ai lui încă de pe acum”, au comentat surse din conducerea PNL decizia lui Blaga.

Secretarul general al PNL, Marian Petrache, care a obţinut un scor slab pentru Iohannis în Ilfov (Ponta – 39,97%, Iohannis – 27,71%), a negat, la România TV, că ar exista tensiuni între PNL şi PDL. 

„Nu este niciun fel de discordie între noi şi colegii noştri de la PDL”, a spus Marian Petrache, acuzând strategia „contracandidatului” de a demobiliza votanţii ACL. 

Liberalul a mai arătat că el nu a auzit de nicio directivă dată de Vasile Blaga dată liderilor PDL.

Întrebat dacă este mulţumit de rezultatele de duminică, Petrache a răspuns: „Pe partea de sud a ţării, nu. Rezultatele din Tramsilvania sunt foarte bune. Nu sunt bune rezultatele din sudul ţării şi din Moldova. Acolo avem nemulţumiri. Inclusiv eu sunt nemulţumit de rezultatele de la Ilfov”. 

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  În următoarele zile, liderii Vasile Blaga și Klaus Iohannis se vor întâlni cu filialele din zonele țării pentru a face o analiză a rezultatelor de duminică. Prima întâlnire va fi cu liderii din sudul României.