Alegeri prezidenţiale Republica Moldova: Candidatul prorus Igor Dodon, dat favorit în două sondaje de opinie

Politicianul prorus Igor Dodon, candidat din partea Partidului Socialiștilor la funcția de președinte al Republicii Moldova la scrutinul din 30 octombrie, este dat favorit în primul tur în două sondaje de opinie făcute publice miercuri.

RomaniaTV.net
12 oct. 2016, 13:09
Alegeri prezidenţiale Republica Moldova: Candidatul prorus Igor Dodon, dat favorit în două sondaje de opinie

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de Centrul de Cercetări Sociologice, Igor Dodon ar acumula 28,5% în primul tur al alegerilor prezidențiale, fiind urmat de Maia Sandu cu 16%. Pe locul ar treilea s-ar situa Marian Lupu (12,5%), iar pe patru, Andrei Năstase (12%).

Pe de altă parte, un sondaj difuzat miercuri de compania Intellect Group arată că pentru Igor Dodon ar vota 33,5% din cetățenii cu drept de vot, acesta fiind urmat de Marian Lupu — 12,7%, Andrei Năstase — 12%, Maia Sandu — 11,5% și Iurie Leancă — 7%.

Totodată, 65% dintre respondenți au declarat că direcția în care merge țara este greșită. Problemele care îi preocupă cel mai mult pe cetățenii moldoveni sunt salariile mici, corupția și prețurile ridicate la produse.

Sondajul difuzat de Centrul de Cercetări Sociologice a fost realizat în perioada 21 septembrie — 8 octombrie pe un eșantion de 1.100 de persoane și a avut o marjă de eroare de +/-3%.

Scrutinul prezidențial din Republica Moldova din 30 octombrie este primul în ultimii 20 de ani la care șeful statului va fi ales prin vot direct de către cetățeni.