ALEGERI PREZIDENŢIALE. Traian Băsescu, PRIMA DECLARAŢIE după vot. Ce a spus despre INCIDENTELE din diaspora

ALEGERI PREZIDENŢIALE. Preşedintele în funcţie Traian Băsescu a făcut primele declaraţii despre alegerile prezidenţiale de duminică, după încheierea votului. Şeful statului a comentat situaţia iscată la secţiile de votare de la Torino şi Paris, unde cei aflaţi la cozi în momentul încheierii votului au fost dispersaţi de forţele de ordine, care au făcut uz de forţă şi de gaze lacrimogene.

RomaniaTV.net
17 nov. 2014, 04:17
ALEGERI PREZIDENŢIALE. Traian Băsescu, PRIMA DECLARAŢIE după vot. Ce a spus despre INCIDENTELE din diaspora

ALEGERI PREZIDENŢIALE. Traian Băsescu a vorbit în direct la Naşul TV despre incidentele de la închiderea urnelor din diaspora. Comentând cele petrecute la Paris şi Torino, preşedintele a spus că „lucrurile sunt mult mai grave”.

Vedeţi-vă de emisiuni şi eu îmi văd de treaba mea pentru că sunt lucrurile mult mai grave„, a punctat preşedintele, când a fost întrebat dacă personalul diplomatic nu putea opri incidentele redeschizând porţile pentru continuarea votului.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL II. Românii din Diaspora au aşteptat ore în şir să voteze la secţiile din străinătate. Alegătorii din Germania, Franţa, Londra, Belgia s-au aşezat la coadă la secţiile de votare încă de sâmbătă seară. Cozi uriaşe s-au format şi la secţiile de votare din Chişinău, Torino, Verona, Viena, Berlin, Bonn, Bruxelles, Copenhaga, Stuttgart, Hamburg, Dublin, Oslo, Geneva. Românii care au stat la coadă la Consulatul din Torino s-au plâns că secţia s-a închis mai devreme cu 15 minute. Poliţia a folosit gaze lacrimogene la secţiile de votare din Torino şi Paris, unde sute de oameni nu au reuşit să voteze.

Secţiile de vot din Paris s-au închis când afară erau încă sute de oameni care nu au reuşit să voteze. Poliţia a folosit gaze lacrimogene şi bastoane pentru a alunga oamenii din faţa Ambasadei. Românii au smuls gardurile de protectie.

Incidente similare au avut loc şi la Torino, unde situaţia a degenerat în momentul în care Consulatul Romaniei şi-a închis porţole cu 15 minute mai devreme decât ora anunţată, deşi afară erau oameni care stăteau de ore întregi la coadă. Situatia a degenerat, iar carabinierii au folosit gaze lacrimogene pentru imprastierea multimii, care e pasibila de raspundere pentru tulburarea ordinii si linistii publice. ‪