Alegeri prezidenţiale. USR cere înfiinţarea a 1.000 de secţii de votare în întreaga lume, dintre care 800 în Europa

Publicat: Marţi, 10 Septembrie 2019 15:40 // Actualizat: Marţi, 10 Septembrie 2019 15:40 // Sursa: romaniatv.net

USR cere înfiinţarea a 1.000 de secţii de votare în întreaga lume, dintre care 800 în Europa, considerând că doar astfel românii din străinătate îşi vor putea exercita dreptul la vot.

USR aminteşte, într-un comunicat, că dacă Executivul PSD nu intervine, mâine, 11 septembrie, la miezul nopţii, expiră termenul până la care românii din Diaspora se pot înregistra fie pentru vot în secţie, fie pentru vot prin corespondenţă pe https://www.votstrainatate.ro/.

Până în acest moment, s-au înregistrat circa 27.500 de români pentru vot în secţie şi aproape 29.000 de români pentru vot prin corespondenţă, dar nu este suficient.

„De aceea, USR cere înfiinţarea a 1.000 de secţii de votare în întreaga lume, dintre care 800 de secţii să fie în Europa. Doar în acest fel, românii care se află în număr mare în Italia, Marea Britanie, Spania, Germania, Franţa, Republica Moldova, Olanda, Austria, Elveţia, Irlanda, Belgia, Luxemburg, Danemarca, Norvegia şi Suedia îşi vor putea exercita un drept fundamental: dreptul la vot”, se arată în comunicat.

În cadrul Campaniei „STOP Cozi la Vot!”, USR Diaspora anunţă că sprijină autorităţile române şi în găsirea unor locaţii pentru viitoarele secţii de votare, pentru a putea vota milioane de români aflaţi în străinătate, nu doar sute de mii.

„Prin modificările legislative iniţiate şi votate de parlamentarii USR, românii din Diaspora vor putea vota la alegerile prezidenţiale prin corespondenţă. De asemenea, în secţii vor putea vota timp de trei zile, vineri, sâmbătă şi duminică, iar procesul de vot va fi simplificat semnificativ prin completarea automată a listelor suplimentare”, se mai arată în comunicat.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
alegeri prezidenţiale diaspora USR
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8590
RON
23 Sep
noapte 13 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H