Alegeri primare SUA: Trump, în fruntea cursei republicane, Clinton avans confortabil în cursa democrată UPDATE

Senatorul american Ted Cruz a câștigat marți alegerile primare republicane din statul Idaho (nord-vestul SUA), în dauna miliardarului Donald Trump, însă acesta rămâne totuși în fruntea cursei electorale din Partidul Republican pentru obținerea nominalizării în vederea scrutinului prezidențial din SUA din luna noiembrie. În ceea ce priveşte victoriile din Partidul Democrat, Hillary Clinton are un avans consistent.

RomaniaTV.net
09 mart. 2016, 07:51

Update 10:52 Donald Trump a câștigat alegerile primare din statul Hawaii, potrivit estimărilor televiziunilor americane. Trump a fost votat de 45% dintre alegătorii republicani, în timp ce senatorul Ted Cruz este pe locul doi cu 31% din sufragii. Voturile au fost numărate în 51% din secțiile de pe insulă.

Canalele americane de televiziune l-au dat câștigător pe Cruz cu 43% din voturi, față de cele 28% obținute de Donald Trump, care a câștigat alegerile primare republicane în 14 state. Tot marți, el a câștigat alegerile primare republicane din statele Michigan și Mississippi.

Statul Idaho este al șaptelea în care Ted Cruz obține victoria în primarele din Partidul Republican, dintre cele 23 de state care au votat deja în acest scrutin după data de 1 februarie.

Miliardarul Donald Trump a câștigat primarele republicane din Mississippi și Michigan, potrivit estimărilor canalelor americane, două din cele patru scrutinuri organizate marți de partid, potrivit Agerpres.Canalele CNN, NBC și Fox News l-au declarat învingător aceste două state, în fața senatorului ultraconservator Ted Cruz.

Citeşte şi Donald Trump, comparat cu Hitler şi Mussolini

Săptămâna trecută, Donald Trump a mai câștigat toate statele frontaliere cu Mississippi, printre care Louisiana și Alabama. Cu această noi victorii, magnatul din domeniul imobiliarelor a învins în 14 dintre cele 21 de consultări, consolidându-și avansul.

În tabăra Democraţilor, Bernie Sanders a obţinut, marţi, o victorie importantă în statul Michigan, unde Hillary Clinton era favorită, potrivit sondajelor de opinie. Fosta Primă Doamnă a Americii a triumfat în schimb în Mississippi, obţinând 83% din voturi, scor care îi oferă un avans confortabil faţă de în cursa pentru învestitura democrată.