ALEGERI Primăria Capitalei. Buşoi: Fragmentarea votului pe Dreapta va oferi o şansă în plus candidatului PSD

Europarlamentarul Cristian Buşoi, candidat în cursa internă a PNL pentru alegerile la Primăria Capitalei, a declarat, marţi, că, în luna noiembrie, vor fi realizate sondaje de opinie privind candidaţii liberali şi a arătat că președintele Klaus Iohannis este un model care ar trebui urmat.

18 aug. 2015, 13:59
ALEGERI Primăria Capitalei. Buşoi: Fragmentarea votului pe Dreapta va oferi o şansă în plus candidatului PSD

Cristian Buşoi a declarat că nu crede că va exista un singur candidat din partea dreptei la alegerile pentru primăria Capitalei.

Nu cred ca va fi un singur candidat din partea dreptei. Sigur, o fragmentare a votului pe Dreapta va oferi o sansa in plus candidatului PSD, oricare ar fi acela, dar cred ca acele valori trebuie sa fie valorile integritatii, credibilitatii si responsabilitatii”, a spus Buşoi.

Bușoi a pledat totodată pentru un comportament public „mai moderat, mai practic”, „mai orientat către fapte și mai puțin către vorbe”, susținând că, din acest punct de vedere, președintele Klaus Iohannis este un model care ar trebui urmat de toate partidele „serioase și consistente” de pe scena politică românească.

Toate aceste modele care au mers doar în zona aceasta a vorbirii, fără a avea neapărat o bază în fapte, a scandalului permanent, a acuzelor permanente, model pe care l-a îmbrățișat și fostul președinte Traian Băsescu și prim-ministrul Victor Ponta, poate, într-un fel și primarul Capitalei, Sorin Oprescu, cu siguranță nu poate să mai fie un model care să mai poată fi îmbrățișat de majoritatea românilor. Or, din acest punct de vedere, președintele Klaus Iohannis este un deschizător de drumuri„, a afirmat Bușoi.

El a adăugat că își dorește ca nu doar PNL, ci toate partidele „serioase și consistente” de pe scena politică românească să „îmbrățișeze” temele esențiale pentru români precum economia, fiscalitatea, sănătatea sau educația.