ALEGERI SUA 2012. Prima declaraţie a lui Mitt Romney, după înfrângere VIDEO

Publicat: Miercuri, 07 Noiembrie 2012 08:08 // Actualizat: Miercuri, 07 Noiembrie 2012 09:39 // Sursa: RTV.net

"Tocmai l-am sunat pe Obama să îl felicit", a declarat republicanul Mitt Romney, după ce SUA l-a ales, încă o dată, pe Barack Obama.

Candidatul republican Mitt Romney şi-a recunoscut, marţi seara, înfrângerea, afirmând că l-a sunat pe preşedintele Barack Obama pentru "a-l felicita pentru victorie".

"Am dat totul pentru această campanie", a declarat el la Boston, în faţa a mii de susţinători, cărora le-a mulţumit. El i-a adresat mulţumiri şi coechipierului său, Paul Ryan.

"Tocmai l-am sunat pe Obama să îl felicit pentru victoria din această seară şi campania pe care a dus-o. Îi urez numai bine. Mă rog sa aibă un mandat de succes", a declarat republicanul Mitt Romney.

"Soţia mea ar fi fost o primă doamnă foarte bună. Pentru mine este prima doamnă din lume. Le mulţumesc ei şi copiilor mei", a mai spus acesta. 

"Am candidat la preşedinţie pentru că sunt îngrijorat pentru America. Cred că merită să aibă o economie mai bună şi să fie grozavă. Cred că aş fi putut conduce ţara într-o altă direcţie, dar acum a câştigat Obama şi ar trebui să ne rugăm pentru el", a declarat Mitt Romney.

El a spus că se roagă "pentru reuşita preşedintelui" în aceste "vremuri de mare restrişte pentru America".

După doi ani de blocaj între un Senat dominat de democraţi şi o Cameră a Reprezentanţilor cu majoritate republicană, Romney le-a cerut celor două tabere să colaboreze. La încheierea alegerilor de marţi, Senatul şi Camera Reprezentanţilor îşi păstrează culoarea politică.

"Într-un moment ca acesta, nu ne putem permite şicane şi posturi partizane", a apreciat el.

Barack Obama a fost reales marţi preşedinte al Statelor Unite, depăşind pragul de 270 de voturi din partea "marilor electori", necesar pentru a-l învinge pe rivalul său republican Mitt Romney, au anunţat posturile de televiziune CNN, MSNBC şi CBS.

 

 

 

 

 

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
07 nov 09:00
...Obama să îl felicit”, a declarat republicanul Mitt Romney, după ce SUA l-a ales, încă o dată, pe Barack Obama. Citește mai departe… RTV.NET...
1
EUR
4.7786
RON
16 Dec
noapte 1 °
zi 13 °
Ultimele joburi adaugate
24 H