ALEGERI SUA 2020. Joe Biden este tot mai aproape de a câştiga alegerile: Fiecare vot va fi numărat, vom câştiga această cursă

ALEGERI SUA 2020. Joe Biden se află tot mai aproape de câștigarea alegerilor prezidențiale din SUA, după ce a obținut peste 27.000 de voturi în plus în statul Pennsylvania. Cu toate acestea, candidatul nu și-a anunțat victoria, însă a declarat faptul că cifrele vorbesc de la sine despre povestea unui succes. 

RomaniaTV.net
07 nov. 2020, 15:41
ALEGERI SUA 2020. Joe Biden este tot mai aproape de a câştiga alegerile: Fiecare vot va fi numărat, vom câştiga această cursă

UPDATE: Preşedintele american Donald Trump a scris, sâmbătă, pe Twitter, că „s-au întâmplat lucruri rele” în ultimele ore, pe motiv că observatorilor nu li s-a permis să vadă ce se întâmplă în camerele de numărare a voturilor. Liderul de la Casa Albă dă de înţeleg că astfel s-au făcut schimbări mari.

Alegeri prezidenţiale în SUA. Donald Trump: „S-au întâmplat lucruri rele în camerele de numărare a voturilor”

”Vom câștiga această cursă. Democrația funcționează, fiecare vot va fi numărat. Să ne amintim cine suntem. Suntem Statele Unite ale Americii”, a spus Biden.

Citește și: ALEGERI SUA 2020 Biden îl devansează pe Trump în Pennsylvania. Trump anunţă că nu îşi va recunoaşte înfrângerea

Joe Biden se apropie în statele cheie de cifra magică de 270 de voturi în colegiile electorale. Democratul conduce în Pennsylvania, Georgia, Nevada și Arizona.

Scorul actual: Biden – 253 vs. Trump 214

Prezența la vot a fost una record, cea mai mare din ultimii 120 de ani: 66,9% dintre americani au votat. 

„Nu avem încă o declarație finală de victorie, dar cifrele ne spun că este clar. Vom câștiga această cursă. Uită-te doar la ce s-a întâmplat de ieri. Cu douăzeci și patru de ore eram în urmă în Georgia, acum suntem în avans și vom câștiga acel stat. Acum douăzeci și patru de ore eram în urmă în Pennsylvania și vom câștiga Pennsylvania. Și acum suntem în față, dar câștigăm în Arizona, câștigăm în Nevada și, de fapt, avansul nostru tocmai s-a dublat în Nevada. Suntem pe drumul spre peste 300 de voturi electorale. Și uitați-vă la numerele naționale. Vom câștiga această cursă cu o majoritate clară, cu națiunea în spatele nostru”, a declarat Biden.