ALEGERI SUA 2020. Kanye West şi-a retras candidatura

Rapperul american Kanye West (43 de ani) s-a răzgândit în privința candidaturii sale pentru funcția de președinte al Statelor Unite la nici două săptămâni de la anunțarea candidaturii.

RomaniaTV.net
15 iul. 2020, 20:07
ALEGERI SUA 2020. Kanye West şi-a retras candidatura

ALEGERI SUA 2020. Kanye West a anunţat pe 4 iulie că intenţionează să candideze pentru funcţia de preşedinte al SUA. Cu toate acestea, după nici două săptămâni, un membru al campaniei sale, Steve Kramer, a anunțat că rapperul „A ieșit (din cursa, n.r.)”, fără a explica motivele retrageri. Kramer a precizat că va reveni cu detalii „imediat ce va fi anulat totul”, potrivit site-ului Intelligencer al New York Magazine, citat de NME.

Deși ratase termenul limită pentru înregistrarea la vot în șase state americane, Kanye West se arăta încrezător, într-un interviu acordat revistei Forbes: „Dacă voi câștiga în 2020, înseamnă că a fost voia Domnului”.

Rapperul primise chiar spijinul lui Elon Musk, directorul general al Tesla, însă, după ce West a declarat că este împotriva vaccinării și avortului, Musk s-a răzgândit spunând că „este posibil să avem mai multe opinii diferite decât anticipam”.

Nici colegii de breaslă nu au văzut cu ochi buni intenția artistului. Katy Perry a spus că este „puțin nebunească”, Will.i.am a considerat că este „un lucru periculos cu care să te joci”, în timp ce rapperul 50 Cent credea că este vorba doar de o farsă pe care Kanye o face pentru a crea o diversiune.

În orice caz, un sondaj a arătat că West se bucura încrederea a doar 2% din partea votanților.