ALEGERI SUA 2020. Manifestanţi înarmaţi au ars drapele americane în Portland. Poliţia Federală, în alertă VIDEO

ALEGERI SUA 2020. Manifestanţi înarmaţi au ars steaguri americane şi au defilat, în noaptea de marţi spre miercuri, la Portland, în Oregon, în nord-vestul Statelor Unite, relatează AFP, potrivit News.ro. Deşi nu au existat incidente, Poliţia federală se teme de un nou val de violenţe în oraş. Luni de zile, Portland-ul a fost teatrul unor manifestaţii tensionate ale unor activişti de extremă dreapta şi de extremă stânga.

RomaniaTV.net
04 nov. 2020, 15:55
ALEGERI SUA 2020. Manifestanţi înarmaţi au ars drapele americane în Portland. Poliţia Federală, în alertă VIDEO

Un marş paşnic de trei ore a avut loc marţi seara, la care au participat aproximati 400 de persoane din cadrul mişcării Black Lives Matter (BLM) împotriva rasismului şi violenţei poliţiei. În fruntea coloanei s-au aflat şase persoane înarmate cu puşti de asalt şi cuţite.

Autorităţile din oraşul Portland se tem de confruntări armate, după luni de manifestaţii şi de tensiuni între activişti de extremă dreapta, activişti de extremă stânga şi poliţia federală.

După ce Donald Trump şi-a proclamat realegerea împotriva democratului Joe Biden – deşi state-cheie în alegeri nu încheiaseră numărarea voturilor -, activişti s-au adunat în faţa tribunalului federal din Portland, epicentrul unor manifestaţii împotriva rasismului care au avut loc în vară.

ALEGERI SUA 2020. Poliţia Federală, în alertă

Nouă nu place niciun candidat. Eu am votat, în mod ruşinos, cu Biden. Dar dacă Trump continuă patru ani, oamenii vor înnebuni de furie”, a declarat o tânără protestatară.

Mulţi manifestanţi scandau atât împotriva lui Trump, cât şi împotriva primarului Portlandului, Ted Wheeler – reales marţi. Alţi manifestanţi dansau.

Citeste si Fetiţa salvată de sub dărâmături, la 3 zile după cutremurul din Turcia, a rămas fără mamă. Erdogan i-a transmis condoleanţe tatălui

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a avertizat cu privire la riscul unor confruntări armate în legătură cu alegerile prezidenţiale. Miercuri, poliţia nu s-a opus manifestanţilor.