ALEGERI SUA 2020. Trump acuză fraudarea alegerilor. Twitter îi ascunde mesajele pe motiv că „pot induce în eroare”

ALEGERI SUA 2020. Președintele SUA, Donald Trump, a scris un mesaj pe Twitter în care face referire la posibile fraude electorale după ce a început să piardă procente importante în state-cheie. Acest lucru ar putea întoarce rezultatul alegerilor în favoarea contracandidatului său Joe Biden.

RomaniaTV.net
04 nov. 2020, 16:57
ALEGERI SUA 2020. Trump acuză fraudarea alegerilor. Twitter îi ascunde mesajele pe motiv că „pot induce în eroare”

Preşedintele american a postat un nou mesaj pe Twitter, dar a fost și acesta a fost ascuns de rețeaua socială, pe motiv că ar putea induce în eroare.

Aseară conduceam, aveam un avans solid în multe state cheie, în aproape toate cazurile în state controlate de democrați. Apoi, unul câte unul, au început să dispară ca prin magie pe măsură ce au fost numărate voturile. Foarte ciudat. Iar „sondatorii” au greșit complet și istoric!”, a scris Donald Trump, pe Twitter.

Într-un alt mesaj, președintele SUA susține că, pe măsură ce sunt numărate voturile prin corespondență, rezultatul este „devastator”.

Citeste si ALEGERI SUA 2020. Manifestanţi înarmaţi au ars drapele americane în Portland. Poliţia Federală, în alertă VIDEO

Cum se face că, de fiecare dată când sunt numărate voturile prin corespondență, sunt atât de devastatoare ca procent și putere de distrugere?”, a mai scris Trump.

ALEGERI SUA 2020. Luptă extrem de strânsă

Biden l-a depășit pe Trump în statul Michigan și conduce la o diferență de 0,1%. Un număr semnificativ de voturi din zonele urbane ale statului urmează să fie numărate în următoarele ore.

În Wisconsin, Biden s-a distanţat semnificativ de contracandidatul său și conduce cu 0,6% după ce rezultatele parțiale inițiale arătau o diferență mare. Dacă Biden câștigă Wisconsin și Michigan și își păstrează avansul în Nevada și Arizona, el nu mai are nevoie de alt stat pentru a câștiga, aceste state asigurându-i 270 de voturi în Colegiul Electoral.

În schimb, Donald Trump trebuie să își mențină scorul în Georgia și Carolina de Nord și să câștige Michigan și Pennsylvania pentru a putea câștiga, dacă Biden menține controlul asupra statelor Wisconsin, Nevadei și Arizonei.