Alegeri SUA: Bernie Sanders va vota pentru Hillary Clinton

Senatorul de Vermont, Bernie Sanders, a declarat vineri că va vota pentru Hillary Clinton, rivala sa în alegerile primare democrate și prezumtiva candidată a formațiunii la scrutinul prezidențial din noiembrie, transmite Reuters.

24 iun. 2016, 13:10
Alegeri SUA: Bernie Sanders va vota pentru Hillary Clinton

Întrebat într-un interviu la televiziunea MSNBC dacă va vota pentru Hillary Clinton la scrutinul din 8 noiembrie, Sanders a răspuns: ‘Da’. ‘Cred că Trump ar fi, din atât de multe puncte de vedere, un dezastru dacă ar fi ales președinte’, a explicat el.

Senatorul de Vermont, care încă nu a pus în mod oficial capăt campaniei, a precizat că va face ‘tot posibilul pentru ca Donald Trump să fie înfrânt’, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Hillary Clinton: O preşedinţie Trump ar fi „dezastruoasă” pentru economia americană

El a respins însă ideea că ar trebui să se retragă din cursă, având în vedere că rivala sa și-a asigurat matematic nominalizarea la viitoarea Convenție democrată din iulie.

Sanders a insistat că prezența sa în continuare în competiția democrată nu provoacă dezbinare în partid, explicând că este vorba despre ‘implicarea poporului american în procesul politic’.