Alegeri SUA: Donald Trump este sigur de victorie. Ted Cruz se retrage din cursă

Miliardarul american Donald Trump s-a arătat a fi sigur de victoria sa în alegerile pentru Casa Albă. El speră să obţină victoria în alegerile prezidenţiale din noiembrie.

04 mai 2016, 05:26
Alegeri SUA: Donald Trump este sigur de victorie. Ted Cruz se retrage din cursă

Omul de afaceri Donald Trump, devenit marți candidatul probabil al Partidului Republican în cursa pentru Casa Albă, s-a arătat convins de victoria sa la alegerile prezidențiale din noiembrie unde, cel mai probabil, o va înfrunta pe democrata Hillary Clinton.

Trump a obținut marți o victorie majoră la primarele republicane din Indiana, apropiindu-se în marș forțat de învestitura pentru prezidențialele din noiembrie

Citeşte şi Cursa pentru Casa Albă. Donald Trump face declaraţii scandaloase

„Vom câștiga în noiembrie, vom câștiga grandios și va fi America mai întâi”, a declarat Trump într-un discurs după ce a învins la primarele din statul Indiana.

Posturile americane de televiziune l-au declarat învingător în fața senatorului ultraconservator Ted Cruz și a guvernatorului John Kasich imediat după închiderea secțiilor de votare din acest stat industrial situat în regiunea Marilor Lacuri, potrivit Agerpres.

În tabăra democraților, învingătorul urmează să fie anunțat, dar Hillary Clinton îl devansa pe senatorul Bernie Sanders ca număr de voturi obținute.

Potrivit unor rezultate parțiale, Donald Trump este creditat cu peste 50% din voturi, Ted Cruz cu 33%, dar a anunţat că se retrage din cursă, iar John Kasich, cu 10%.