ALEGERI SUA. „Donald Trump nu ne va proteja, nu se poate proteja nici pe el însuşi”. Barack Obama îl atacă dur pe actualul preşedinte

ALEGERI SUA. Fostul preşedinte american Barack Obama l-a acuzat pe succesorul său, Donald Trump, că nu şi-a luat niciodată funcţia "în serios", lansând totodată un apel în favoarea candidatului democrat la prezidenţialele de la 3 noiembrie, Joe Biden.

22 oct. 2020, 07:33
ALEGERI SUA. „Donald Trump nu ne va proteja, nu se poate proteja nici pe el însuşi”. Barack Obama îl atacă dur pe actualul preşedinte

Barack Obama îi face campanie lui Joe Biden pe ultima sută de metri a campaniei pentru alegerile din SUA şi le-a vorbit miercuri alegătorilor din Pennsilvanya. Cu mânecile suflecate şi extrem de energic, fostul preşedinte a avut un discur dur şi plin de umor la adresa succesorului său, Donald Trump.

Între altele, Obama l-a atacat pe Donald Trump în legătură cu răspunsul la pandemia de coronavirus, care a ucis peste 220.000 de americani și a infectat milioane de oameni, inclusiv pe președinte. „La opt luni de la această pandemie, cazurile sunt din nou în creștere în toată țara. Donald Trump nu ne va proteja brusc pe toți. Nici măcar nu poate face pașii de bază pentru a se proteja pe sine însuşi”, a spus .

Citeşte şi Donald Trump a plătit taxe de 250 de ori mai mari în China, decât în SUA. Aproape 200.000 de dolari a vărsat în conturile Beijingului

„Nu ne putem complace”, a spus Barack Obama la Philadelphia, cu 13 zile înainte de alegerile prezidenţiale în care se vor confrunta Donald Trump şi Joe Biden. „Nu mă interesează sondajele”, a adăugat el, reamintind că, în 2016, acestea i-au fost favorabile lui Hillary Clinton înainte de înfrângerea ei neaşteptată. „Mulţi au stat acasă, au fost leneşi şi mulţumiţi de sine„, a subliniat Barack Obama. „Nu şi de data aceasta! Nu şi în cursul acestor alegeri!„, a subliniat Obama.

„Trump s-a arătat incapabil să-şi ia funcţia în serios”

Avem 13 zile până la alegerile cele mai importante din viaţa noastră„, a mai spus fostul preşedinte, înainte de a lansa un virulent rechizitoriu la adresa lui Donald Trump. „Nu este tele-realitate, este realitate„, a spus el. „Trebuie să suportăm consecinţele că Donald Trump s-a arătat incapabil să îşi ia funcţia în serios„, a mai afirmat Barack Obama.

Să scrii mesaje pe Twitter uitând-te la televizor nu rezolvă problemele„, a adăugat el, denunţând atitudinea preşedintelui republican. „Democraţia noastră nu va putea funcţiona dacă oamenii care ar trebui să fie liderii noştri mint în fiecare zi şi inventează o mulţime de lucruri„, a mai spus el, avertizând împotriva riscului unei obişnuinţe.

„Cu Joe Biden şi Kamala Harris, nu va trebui să vă faceţi griji în legătură cu lucrurile nebuneşti pe care le spun zilnic”, a insistat Barack Obama. „Nu va fi la fel de epuizant”, a explicat el.

Pentru a treia zi consecutiv, Joe Biden nu a avut miercuri nimic în programul public, în timp ce Donald Trump a continuat să străbată Statele Unite, cu o zi înaintea unei dezbateri extrem de aşteptate între cei doi candidaţi.