Alegerile prezidenţiale sângeroase în Yemen: Patru morţi şi mai mulţi răniţi

Patru persoane, între care un copil, au fost ucise şi mai multe au fost rănite, marţi, în violenţele electorale din Yemen, jumătate din secţiile de vot pentru scrutinul prezidenţial fiind închise din această cauză la Aden.

RomaniaTV.net
21 feb. 2012, 13:52
Alegerile prezidenţiale sângeroase în Yemen: Patru morţi şi mai mulţi răniţi

La Aden, principalul oraş din sud, un copil de zece ani a fost ucis de un glonţ deviat în timpul schimbului de focuri între forţele de ordine şi separatişti sudişti care vor să perturbe scrutinul, au afirmat locuitorii.

Un poliţist a fost ucis în alte schimburi de focuri la Aden, a declarat o sursă din serviciile de securitate, adăugând că militanţi separatişti au atacat secţii de vot, incendiind urne şi buletine de vot. O persoană a fost rănită în focuri de armă asupra unei secţii de vot din cartierul Dar Saad, tot la Aden, iar armata a ripostat rănind un trecător.

La Moukalla, capitala guvernoratului Hadramout (sud-est), un soldat a fost ucis într-un atac al separatiştilor sudişti asupra unei secţii de votare, a declarat o sursă militară. Doi atacatori au fost răniţi când soldaţii au ripostat la tirurile militanţilor sudişti.

De asemenea, la Lahaj (sud), un manifestant a fost împuşcat mortal într-un schimb de focuri între separatişti şi soldaţi.

Aceste violenţe au perturbat puternic operaţiunile de vot, în special la Daleh, Lahaj şi Moukalla.

La Aden, zece dintre cele 20 de secţii de votare au fost închise în urma atacurilor separatiştilor sudişti. „Jumătate din secţiile de vot din Aden au fost închise după ce au fost atacate de bărbaţi înarmaţi din Mişcarea sudistă”, care a cerut boicotarea scrutinului prezidenţial şi a făcut apel la „nesupunere civilă”, a declarat un oficial guvernamental.