Aleksandar Vucic, președintele Serbiei, anticipează cel de-Al Treilea Război Mondial. Condiția esențială pentru pace

Aleksandar Vucic, președintele Serbiei, care a câștigat alegerile din țara sa „en fanfare", a adresat un mesaj dur publicului din Andricev Venac, în contextul conflictului militar din Ucraina. 

27 iun. 2022, 09:13
Aleksandar Vucic, președintele Serbiei, anticipează cel de-Al Treilea Război Mondial. Condiția esențială pentru pace

Oficialul de la Belgrad a avertizat că există riscul izbucnirii unui Al Treilea Război Mondial, mai sever decât cel încheiat în 1945.

„Dacă nu se stabilește pacea în jurul Donbasului atunci când va fi gata, vom avea un război mondial mai rău decât cel anterior”, a declarat Vucic.

În plus, președintele Serbiei a avertizat cu privire la consecințele economice ale războiului, la nivel european.

„Pe măsură ce războiul din Ucraina a luat amploare, cu atât situația, atât politică, cât și economică din lume, devine din ce în ce mai complicată, mai ales având în vedere că forțele Rusiei sunt în creștere și că acestea devin mai puternice.

Și toți cei care au spus că ar fi un alt rezultat al războiului, este clar astăzi că se înșală, aduce diferite circumstanțe legate de situația economică din Europa și Serbia. Acea situație este mai gravă decât cea pe care o vedem”, a mai punctat oficialul sârb.

Potrivit B92, Vucic a mai transmis că multe țări din UE „se află în război deschis în Rusia. Trimit obuziere, avioane, sistem S-300 Ucrainei”.

Nu este prima dată când Vucic vorbește despre izbucnirea celui de-Al Treilea Război Mondial. La începutul lui mai, sârbul a avertizat că lumea este angrenată într-un conflict global, ce se poate extinde.

 

Aleksandar Vucic, partener de încredere al lui Vladimir Putin

 

Aleksandar Vucic este unul dintre partenerii de încredere ai lui Vladimir Putin. Președintele rus a infirmat toate teoriile conspirației despre boala sa și a anunțat prima deplasare în afara țării, de la declanșarea războiului din Ucraina.

Potrivit presei ruse, Vladimir Putin va vizita Tadjikistan și Turkmenistan. Putin ar urma să se întâlnească apoi la Moscova cu președintele Indoneziei, Joko Widodo, a cărui țară deține președinția rotativă a G20, organizație ce reunește statele dezvoltate și marile economii emergente.


loading...