Aleksandr Lukaşenko se întâlneşte vineri cu Putin pentru a discuta formarea unui grup comun de trupe militare

Președintele belarus Alexandr Lukașenko a declarat că va discuta cu președintele rus Vladimir Putin pe 18 februarie acțiuni suplimentare ale grupului comun de trupe militare.

17 feb. 2022, 13:07
Aleksandr Lukaşenko se întâlneşte vineri cu Putin pentru a discuta formarea unui grup comun de trupe militare

„În măsura ăn care luăm o decizie mâine, așa va fi”, a spus Lukașenko reporterilor după ce s-a familiarizat cu cursul exercițiului ruso-belarus „Allied Resolve-2022” de la terenul de antrenament Osipovichsky.

Anterior, a fost raportat că Putin va purta discuții la Moscova cu omologul său din Belarus, Lukașenko, pe 18 februarie.

Comandantului șef al Forțelor Armate, Alexandr Lukașenko, în timpul vizitei sale la exercițiul operațional comun ruso-belarus „Allied Resolve” i s-au arătat mai multe episoade de bătălii defensive, informează BelTA, agenţia naţională de presă a Belarusului.

„Un episod tactic s-a desfășurat pe terenul de antrenament cu participarea trupelor de rachete și a artileriei, a aviației Uniunii Statale Rusia-Belarus, precum și a unităților trupelor aeropurtate ale Forțelor Armate Ruse”, se spune în mesaj, potrivit DC News.

Citeşte şi: Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, ameninţă Rusia: „Avem pregătit un pachet robust şi cuprinzător de sancţiuni”

Rusia și Belarus verifică forțele de reacție ale Uniunii Statale Rusia-Belarus. La prima etapă – până pe 9 februarie – a avut loc o redistribuire și crearea unor grupări de trupe. În a doua etapă – din 10 februarie până în 20 februarie – se desfășoară exercițiile comune „Allied Resolve-2022”.

La exerciții iau parte o serie de unități ale Forțelor Armate din Belarus, precum și unități din Districtul Militar de Est, Forțele Aerospațiale (VKS) și Forțele Aeropurtate (VDV) ale Rusiei. În special, avioanele de luptă Su-35, sistemele de apărare aeriană S-400 Triumph cu rază lungă de acțiune și sistemele de apărare aeriană cu rază scurtă de acțiune Pantsir-S au fost mutate în Belarus din Rusia.

În Belarus, sunt implicate în exerciții patru terenuri de antrenament (Obuz-Lesnovsky, Osipovichsky, Brestsky, Gozhsky), o serie de zone de teren, precum și patru aerodromuri (în Baranovichi, Luninets, Lida și Machulishchi). Statul Major din Belarus a declarat anterior că la sfârșitul exercițiilor, armata rusă va părăsi Belarus.

Citeşte şi: Scânteia care ar putea declanşa războiul în Ucraina: O grădiniţă a fost bombardată în Luhansk VIDEO