Aleksandr Lukaşenko susţine că el şi copiii săi sunt ţinta unei tentative de asasinat. „Şi acum încearcă să mă omoare!”

Președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, a declarat într-un interviu acordat jurnalistului Vladimir Soloviov că s-a încercat asasinarea sa și a copiilor săi.

07 feb. 2022, 13:30
Aleksandr Lukaşenko susţine că el şi copiii săi sunt ţinta unei tentative de asasinat. „Şi acum încearcă să mă omoare!”

„Și acum încearcă să mă omoare. Chiar aici când stai lângă mine ei fac planuri. Vă spun mai multe într-o lună”, a spus Aleksandr Lukaşenko, într-un interviu publicat pe canalul YouTube Soloviov Live.

Președintele Belarusului a mai spus că s-a încercat inclusiv omorârea copiilor săi. Potrivit acestuia, aceasta „nu este o linie roșie peste care s-a trecut, ci este ceva mai mult decât atât”.

Citeşte şi Aleksandr Lukaşenko anunţă că Belarus merge la război, alături de Rusia. „Ne vom ridica pentru a ne apăra patria”

Lukașenko a mai menționat că copiii săi sunt pregătiți pentru plecarea sa de la președinția Belarusului. În special, el l-a remarcat fiul său cel mai mic, Nikolai Lukașenko, care are rezultate foarte bune la biologie și chimie. În același timp, președintele Belarusului a subliniat că nu dorește ca fiii săi să conducă țara. „Dumnezeule, salvează-mă! Copiii mei s-au săturat deja de președinție”, a spus Lukașenko.

Se ştie că la sfârșitul lunii aprilie 2021 a fost planificată o tentativă de asasinat asupra președintelui Belarus și a copiilor săi. Inculpații, avocatul Iuri Zenkovic, care are dublă cetățenie a Statelor Unite și a Belarusului, și politologul Alexander Feduta, riscă 12 ani de închisoare.

Citeşte şi Cine este amanta dictatorului Lukașenko. Tânăra Miss Belarus, de numai 23 de ani, care l-a îngenuncheat pe tiranul Ucrainei