Aleksei Navalnîi amenință cu judecata pentru că nu a primit ghete de iarnă în închisoare: „Cizmele stupide de iarnă mă fac vulnerabil!”

Opozantul rus încarcerat Aleksei Navalnîi, care denunţă de mai multe săptămâni o înăsprire a condiţiilor sale de detenţie, a spus luni că va da în judecată închisoarea pentru că este privat de ghete de iarnă, chiar dacă afară a nins şi temperaturile au scăzut, relatează AFP.

21 nov. 2022, 22:36
Aleksei Navalnîi amenință cu judecata pentru că nu a primit ghete de iarnă în închisoare: „Cizmele stupide de iarnă mă fac vulnerabil!”

Aleksei Navalnîi, cel mai vocal critic al președintelui Vladimir Putin, trimis un nou mesaj din închisoare în care vorbește condițiile grele din închisoare.

„Depun o plângere împotriva coloniei penale, cerând să-mi pună la dispoziţie cizme de iarnă. Dacă nu îţi dau cizme de iarnă, înseamnă că nu ieşi la plimbare (şi suferi din această cauză) sau ieşi la plimbare şi te îmbolnăveşti (ceea ce mi s-a întâmplat). Cizmele stupide de iarnă mă fac vulnerabil”, a subliniat e a scris el într-un mesaj trimis avocaţilor săi şi postat pe reţelele sale sociale.

Being in prison drops you to the bottom of the Maslow pyramid. You know, the one from the textbooks, where on the first…

Posted by Алексей Навальный on Monday, 21 November 2022

Citiți și: Aleksei Navalnîi, „duşmanul numărul 1 al lui Putin”, mesaj din închisoare: „O fac ca să mă forţeze să tac!”

Această privare „este un exemplu excelent de înșelăciune şi complexitate a sistemului de presiune” din închisorile ruseşti.

Mai mult, Navalnîi a avut o reacție ironică la adresa susținătorilor care i-au scris în ultima vreme despre depresie, întuneric și apatie.

„Sunteţi serioşi? Haideţi, reveniţi-vă! Dacă sunteţi în viaţă, sănătoşi şi liberi, nimic nu este atât de rău. Beţi-vă caffe latte cu aromă de dovleac şi faceţi ceva pentru a aduce libertatea în Rusia!”.

Potrivit lui Aleksei Navalnîi, închis la 200 km de Moscova, deținuții primesc apă caldă cu porția, mai exact trei căni pe zi.

Cel mai vocal critic al președintelui Vladimir Putin, a fost arestat în Rusia în ianuarie 2021, la revenirea sa în ţară după ce primise îngrijiri în Germania, ca urmare a otrăvirii sale cu agent neurotoxic cu caracter militar în Siberia.

La 20 august 2020, Aleksei Navalnîi, s-a simţit rău şi a intrat în comă la bordul avionului cu care se întorcea de la Tomsk la Moscova.

„Studiile clinice indică faptul că pacientul a fost otrăvit cu o substanţă din grupul de inhibitori ai colinesterazei”, a precizat Spitalul Charite din Berlin.

Navalnîi, în vârstă de 45 de ani, a fost arestat şi condamnat la 9 ani de închisoare, în 2021, pentru fraudă, încălcarea eliberării condiționate și sfidarea instanței de judecată.

Opozantul rus încarcerat Aleksei Navalnîi, extrem de critic faţă de actuala campanie militară rusă în Ucraina, a denunţat în nenumărate rânduri în mesaje postate pe reţelele de socializare de echipa sa, înăsprirea condiţiilor de detenţie, afirmând că este de acum închis într-o celulă de o persoană, de securitate maximă, fiind privat de vizitele apropiaţilor săi, pe motiv că ar fi încălcat în mod repetat regulamentele penitenciare, potrivit AFP şi EFE.

Citiți și: Aleksei Navalnîi condamnat la încă 9 ani de închisoare. Opozantul lui Putin a fost găsit vinovat şi de fraudă fiscală UPDATE