Aleksei Navalnîi, „duşmanul numărul 1 al lui Putin”, mesaj din închisoare: „O fac ca să mă forţeze să tac!”

Aleksei Navalnîi, cel mai vocal critic al președintelui Vladimir Putin, dar și duşmanul numărul 1 al liderului de la Kremilin, a trimis un nou mesaj din închisoare în care vorbește condițiile grele din închisoare.

18 nov. 2022, 15:14
Aleksei Navalnîi, „duşmanul numărul 1 al lui Putin”, mesaj din închisoare: „O fac ca să mă forţeze să tac!”

Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, aflat în închisoare, a transmis vineri un nou mesaj în care vorbește despre condițiile grele de detenție.

„Opozantul rus încarcerat Aleksei Navalnîi, extrem de critic faţă de actuala campanie militară rusă în Ucraina, a denunţat vineri — într-un mesaj difuzat pe reţelele de socializare de echipa sa — înăsprirea condiţiilor de detenţie, afirmând că este de acum închis într-o celulă de o persoană, de securitate maximă, fiind privat de vizitele apropiaţilor săi, pe motiv că ar fi încălcat în mod repetat regulamentele penitenciare, relatează AFP şi EFE.

Citiți și: Alexei Navalnîi, cel mai mare contestatar al lui Putin, a fost trimis din nou în izolare

Cel mai aprig contestatar al președintelui Vladimir Putin, spune că a fost transferat definitiv într-o celulă de izolare care îi limitează contactul cu alți prizonieri și cu lumea exterioară.

Navalnîi denunţă că în acest fel i se refuză şi vizitele membrilor familiei.

„Felicitaţi-mă! Am mai urcat o treaptă pe scara infractorilor din închisoare. Condamnat Navalnîi, sunteţi un infractor impertinent. Condiţiile de izolare riguroasă în grup nu sunt suficiente pentru reeducarea dumneavoastră. Consiliul de educatori recomandă transferul tău într-o PKT”, a scris Navalnîi pe Facebook, anunțând totodată că a fost transferat „într-o celulă strâmtă”.

Congratulations to me, I’ve moved up one more level in the hierarchy of prison offenders.

– Navalny, pack up, we’re…

Posted by Алексей Навальный on Thursday, 17 November 2022

 

„Dușmanul numărul 1 al lui Putin” acuză autoritățile de la Kremlinul că au ordonat încarcerarea sa în condiţii mai stricte, chiar în momentul în care urma să fie vizitat de soţia, de una dintre fiicele sale şi de părinţii săi.

„Cu patru zile înainte de vizită, m-au anunţat că sunt transferat (…). Iar pentru acest tip de celulă, vizite prelungite nu există. O fac ca să mă forţeze să tac. Deci, care este sarcina mea principală? Aşa este, să nu-mi fie frică şi să nu tac. Şi asta vă invit pe toţi să faceţi. În orice situaţie pronunţaţi-vă împotriva războiului, a (preşedintelui rus Vladimir) Putin şi a Rusiei Unite”, a spus el.

Navalnîi, în vârstă de 45 de ani, a fost arestat şi condamnat la 9 ani de închisoare, în 2021, pentru fraudă, încălcarea eliberării condiționate și sfidarea instanței de judecată.

Citiți și: Aleksei Navalnîi condamnat la încă 9 ani de închisoare. Opozantul lui Putin a fost găsit vinovat şi de fraudă fiscală