Alexei Navalnîi, cel mai mare contestatar al lui Putin, a fost trimis din nou în izolare

Activistul rus Alexei Navalnîi, unul dintre cei mai vocali contestatari ai lui Vladimir Putin, a fost arestat şi condamnat la 9 ani de închisoare, în 2021, pentru fraudă, încălcarea eliberării condiționate și sfidarea instanței de judecată.

17 nov. 2022, 18:41
Alexei Navalnîi, cel mai mare contestatar al lui Putin, a fost trimis din nou în izolare

Alexei Navalnîi, adversarul numărul 1 al lui Putin, aflat în închisoare din motive politice, a fost transferat într-o celulă „Pkt”, o „cameră asemănătoare unei celule”, relatează publicaţia independentă Medusa, citând contul de Twitter al lui Navalnîi.

Navalnîi denunţă că în acest fel i se refuză şi vizitele membrilor familiei. „Un prizonier al unei colonii ruse locuieşte într-un „cămin”, adică într-o cazarmă. Un deţinut care a supărat în mod deosebit administraţia închisorii merge la celula de pedeapsă, unde nu este absolut nimic şi totul este interzis, dar poate fi ţinut acolo doar 15 zile. O baracă cu toate uşile închise, din care nu te lasă să ieşi, şi impun tot felul de restricţii. Iar pentru cei mai întăriţi există „camera de tip celulă”.

Navalnîi a fost închis într-o celulă de pedeapsă de şapte ori în mai puţin de trei luni. Aceste măsuri continue împotriva adversarului sunt considerate de acesta a fi un abuz al autorităţilor, iar Navalnîi le contestă în instanţă.

Citeşte şi: Femeile din Iran care nu și-au acoperit părul, bătute cu bestialitate de polițiști, la o stație de metrou din Teheran

În trecut, Navalnîi a fost pedepsit cu 12 zile de izolare, pentru că a condamnat mobilizarea ordonată de Kremlin şi cu 3 zile penrtu că avea un buton desfăcut, în timpul unei şedinţe de judecată.

”Stau constant în izolare. Nimeni nu poate ascunde contextul politic din spatele acestei situații. Ai dreptul de a te pronunța împotriva mobilizării criminale care a făcut ca zeci de mii de familii să-și piardă fiul, fratele, tatăl.

Voi sta până în izolare și nu-mi vor închide gura. Aceasta (n.red. – mobilizarea decretată de Vladimir Putin) este o crimă împotriva țării mele. Nu voi tăcea și sper ca toți cei care mă aud să nu tacă. Ceea ce se întâmplă acum în Rusia este mult mai înfricoșător decât orice zi petrecută în izolare. Aceasta reprezintă implicarea a sute de mii de oameni într-o crimă pe care o comite Putin”, a fost mesajul transmis de Alexei Navalnîi din închisoare, în urmă cu două săptămâni, în contextul unei alte izolări.

Citeşte şi: Republica Moldova solicită ajutorul României și Ucrainei să asigure securitatea spațiului aerian. Declarația făcută de Igor Grosu