Alergiile alimentare – între ereditate şi obiceiuri nesănătoase

Nu doar ereditatea ci si obiceiurile alimentare nesanatoase au facut ca numarul cazurilor de alergii alimentare sa fie in crestere. 

02 mai 2018, 05:43
Alergiile alimentare – între ereditate şi obiceiuri nesănătoase

Care sunt cele mai frecvent intalnite in randul copiilor, care sunt simptomele unei alergii alimentare, ce reactii severe pot avea loc si cum se manifesta ele, sunt intrebari la care ne-a raspuns nutritionist Anca Fota (Cabinet de nutritie Anca Fota, www.ancafota.ro).

Care este mecanismul alergiilor alimentare?

Alergiile alimentare reprezinta reactii adverse cauzate de un mecanism imunologic. Cu alte cuvinte, sunt reactii ale sistemului imunitar fata de alimente pe care corpul nu le accepta. Sistemul imunitar percepe ca o proteina dintr-un aliment poate fi daunatoare si declanseaza un raspuns prin producerea de histamine, pentru a se proteja.

Exista alergii alimentare temporare si alergii alimentare permanente?

Alergiile alimentare au caracter permanent. Organismul reactioneaza de fiecare data cand intra in contact cu alergenul alimentar specific, prin producerea de histamine. Singura solutie pentru a preveni manifestarea reactiilor adverse este evitarea consumului de alimente care contin alergenul specific fata de care organismul are sensibilitate.

Citeste continuarea pe superbebe.ro