Alertă alimentară în supermarketuri! Produsul Dr. Oetker adorat de români care a fost retras urgent de pe rafturi

Un produs Dr. Oetker, extrem de popular în rândul românilor, a fost retras de urgență de pe rafturile magazinelor din România, după o alertă alimentară.

11 mart. 2024, 23:04
Alertă alimentară în supermarketuri! Produsul Dr. Oetker adorat de români care a fost retras urgent de pe rafturi
Alertă alimentară în supermarketuri! Produsul Dr. Oetker adorat de români care a fost retras urgent de pe rafturi

Alertă alimentară de proporții, după ce un produs din gama Dr. Oetker a fost retras de urgență de pe rafturile magazinelor din țară.

Citește și: Gina Pistol și Smiley au sărbătorit cei trei ani ai fiicei lor, Josephine. Mesajul emoţionant postat de cei doi părinţi

Producătorul a emis o alertă și a retras rapid produsul din magazine, deoarece s-au identificat toxine de mucegai în acesta. Persoanele care au achiziționat deja produsul sunt sfătuite să se abțină de la consum, deoarece acesta prezintă un pericol pentru sănătate.

O rechemare a fost efectuată în mai multe magazine după ce s-au găsit toxine de mucegai într-un produs Dr. Oetker. Acesta a fost eliminat imediat de pe rafturi, iar clienții au fost avertizați să nu-l consume sub nicio formă, deoarece poate provoca dureri de stomac și vărsături.

Dr. Oetker a anunțat că retrage de la comercializare unul dintre deserturile sale populare, și anume „Smoothie Bowl cu căpșuni, banane, aronia și semințe de in”. Există suspiciunea că acest produs poate conține reziduuri de patulină, o substanță toxică produsă de mucegai. Compania îi îndeamnă pe clienți să trateze cu seriozitate această retragere și să nu consume produsul afectat. Produsele contaminante au fost distribuite în magazinele din Germania, Austria și Finlanda, iar retragerea afectează în special produsele cu o greutate de 200 g și data de expirare 23 aprilie 2024.

Se recomandă ferm consumatorilor să nu consume produsul în niciun fel și să îl returneze la magazinul de la care l-au achiziționat. Prețul de achiziție va fi rambursat chiar și fără prezentarea bonului.

Reziduurile de patulină au fost detectate în produsul „Smoothie Bowl cu căpșuni, banane, aronia și semințe de in” de la Dr. Oetker. Aceasta este o micotoxină, un metabolit secundar produs de mucegaiurile din genurile Aspergillus și Penicillium. Patulina este adesea găsită în fructele și legumele mucegăite, cu merele fiind cele mai frecvent afectate. Această toxină poate interfera cu lanțul respirator și, în doze mari, poate provoca greață, inflamarea mucoasei stomacului și afectarea ficatului.

Citește și: Sanda Ladoși nu consideră că Inna are talent muzical! ”A fost pusă să cânte live și nu a putut”. Ce a mărturisit despre Delia și Theo Rose. ”Nu am nimic cu nimeni”