Alertă cu bombă la Chişinău în timpul unui marş care marchează 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu România

O alertă cu bombă a fost delanşată, duminică, la Palatul Naţional Nicolae Sulac din Chişinău, în timpul constituirii platformei Sfatul Ţării doi, care reuneşte organizaţiile unioniste din R.Moldova care militează pentru unirea cu România, informează Unimedia.

RomaniaTV.net
27 mart. 2016, 14:08
Alertă cu bombă la Chişinău în timpul unui marş care marchează 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu România

„La ora 10:00, un bărbat necunoscut a sunat la numărul 902 şi a anunţat că Palatul Naţional este minat. La faţa locului, s-a deplasat grupa operativă însoţită de genişti şi pompieri unde au fost efectuate verificări. În cele din urmă, s-a stabilit că alarma a fost falsă. Poliţia a solicitat în repetate rânduri ca delegaţii să părăsească Palatul Naţional, însă aceştea au refuzat”, a menţionat Adrian Jovmir, ofiţer de presă al poliţiei din Chişinău, citat de unimedia.info.

Duminică, a fost constituit Sfatul Ţării doi, o platformă reprezentativă a tuturor organizaţiilor unioniste din Republica Moldova. Sfatul Ţării doi va fi constituit din 101 membri, care vor avea scopul de a crea strategii de reunire a Republicii Moldova cu România.

Constituirea acestui organ colectiv are loc într-o zi simbolică, în care se împlinesc 98 de ani de la vota­rea de către Sfa­tul Ţării a uni­rii Basa­ra­biei cu Româ­nia.