Alertă cu CROCODIL în GRECIA: Un monstru UCIGAŞ ameninţă plajele din CRETA

Un gard de aproximativ un kilometru a fost ridicat de autorităţile din insula Creta ca măsură de protecţie contra unui crocodil a cărui prezenţă a fost semnalată sâmbătă în apropierea la un baraj situat la 15 km de oraşul Rethymnon, informează luni AFP, citată de Agerpres.

07 iul. 2014, 16:45
Alertă cu CROCODIL în GRECIA: Un monstru UCIGAŞ ameninţă plajele din CRETA

Un monstru de crocodil, măsurând nici mai mult, nici mai puţin de doi metri, a ajuns, nu se ştie cum, tocmai în Grecia, în Insula Creta. Autorităţile au ridicat un gard de protecţie şi i-a atenţionat pe curioşii care „vânează” reptila că acest lucru este foarte periculos.

Un expert de la Muzeul de Istorie Naturală din Heraklion, Petros Liberakis, crede că animalul „a fost abandonat de stăpân, care a vrut să scape de el”. „Am avut de-a face cu multe cazuri de acest fel, la muzeu fiind aduse iguane pe care stăpânii nu le mai voiau. Acum zece ani, cineva ne-a adus un crocodil”, îşi aminteşte Liberakis, care regretă că Există însă şi oameni care abandonează animalele oriunde.

Vezi şi Cel mai mare crocodil din lume, de peste 6 metri lungime, trăieşte în Filipine VIDEO

Animalul a fost reperat sâmbătă de o patrulă de pompieri din insula grecească, iar vestea s-a răspândit rapid prin internet.

Poliţia asigură că nu există motive de panică, dar zvonurile despre existenţa unui al doilea crocodil preocupă autorităţile, după cum a informat agenţia de presă greacă ANA.