Alertă de Antrax la Iași, după ce trei muncitori de la o fermă de bovine au fost internați de urgență, având simptome ale bolii

Alertă de Antrax la Iași, după ce trei muncitori de la o fermă de vaci s-au prezentat la spital cu simptome ale bolii.

10 iul. 2023, 19:07
Alertă de Antrax la Iași, după ce trei muncitori de la o fermă de bovine au fost internați de urgență, având simptome ale bolii
Alertă de Antrax în România

Alertă de Antrax la Iași. În ultimele zile, trei muncitori de la o fermă de bovine au ajuns la spital cu simptome ale bolii. Această boală apare în mod obișnuit la animale, fiind foarte periculoasă pentru om.

Citește și: Alertă de antrax într-un oraș din sud-estul Rusiei. Reacţia Moscovei

Cei trei pacienți au fost evaluați, internați și a fost inițiat tratamentul specific, unul dintre aceștia necesitând și o intervenție chirurgicală, a anunțat managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași, dr. Florin Roșu.

În acest moment, pacienții urmează tratamentul, fiind stanili din punct de vedere hermodinamic și respirator, fiind monitorizați multidisciplinar strict, a mai explicat managerul spitalului, potrivit Agerpres.

Citește și: Putin în delir: „Ucraina desfăşura experimente cu tulpini de coronavirus, antrax, holeră şi alte boli mortale, finanţate de Pentagon. Ţinta lor ar fi fost, desigur, Rusia”

Antrax, boala suspicionată la cei trei muncitori, varianta cutanată, este cea mai puțin gravă formă a bolii infecțioase, fiind cauzată de o bacterie rezistentă, ce poate supraviețui în condiții extreme pentru o perioadă lungă de timp.

Există patru forme diferite de Antrax: cutanat, respirator, gastrointestinal și orofaringian, potrivit realitatea.net.