Alertă de atacuri aeriene în toată Ucraina. Harkovul este deja a fost bombardat din nou, sunt morţi

Începând cu ora 20:15, o alertă aeriană a fost declarată în toată Ucraina, cu excepția regiunilor ocupate de ruşi, Crimeea și Herson.

07 iun. 2022, 20:53
Alertă de atacuri aeriene în toată Ucraina. Harkovul este deja a fost bombardat din nou, sunt morţi

Alarma aeriană înseamnă pericolul major al atacurilor cu rachete, iar locuitorii sunt sfătuiți să meargă în adăposturi, transmite Pravda. Între timp, este o certitudine că forțele ruse şi-au reluat ofensiva asupra Harkovului: trei persoane au fost ucise și alte șase au fost rănite într-o zonă rezidențială din acest al doilea oraş ca mărime din Ucraina.

Primarul Igor Terehov i-a îndemnat încă o dată pe locuitorii din Harkov să nu ignore semnalele de alarmă aeriană și să coboare cât mai repede cu putință în adăposturi.

De asemenea, ca urmare a unui atac cu rachete în Yar Times, o persoană a fost ucisă, iar alte trei au fost rănite. Primarul Serghie Chaus a declarat că după bombardament orașul are probleme cu alimentarea cu electricitate și apă.

Citește și Zelenski, enervat de apelul lui Macron de a nu umili Rusia. „Pe noi nu ne umilesc, pe noi ne ucid”

În același timp, aproximativ 800 de civili s-au refugiat într-o uzină chimică din Severodoneţk, în estul Ucrainei, unde se duc lupte înverşunate între forţele ucrainene şi trupele ruse de mai multe zile, a afirmat marţi avocatul american al magnatului Dmitro Firtaş, proprietarul uzinei. „Circa 800 de civili s-au refugiat în adăposturile uzinei chimice Azot, proprietate a Grupului DF al lui Dmitro Firtaş„, a indicat într-un comunicat Lanny Davis, avocatul magnatului ucrainean. „Între cei 800 de civili figurează circa 200 dintre cei 3.000 de angajaţi ai uzinei şi aproximativ 600 de locuitori din Severodoneţk„, a adăugat el.

Potrivit comunicatului publicat pe site-ul de internet al Group DF, cei 200 de angajaţi prezenţi în continuare în interiorul uzinei „rămân acolo pentru a asigura protecţia produselor chimice puternic explozive aflate încă la faţa locului”.

Uzina Azon este situată în Severodoneţk, oraş-cheie din regiunea Lugansk, pe care trupele ruse încearcă să-l cucerească în întregime de mai multe săptămâni.

Citeşte şi Serghei Şoigu a dezvăluit câţi prizonieri a luat Rusia de la începutul războiului. „Numai în ultimele zile s-au predat 126 de militari ucraineni”