Serghei Şoigu a dezvăluit câţi prizonieri a luat Rusia de la începutul războiului. „Numai în ultimele zile s-au predat 126 de militari ucraineni”

De la începutul invaziei ruse, în 24 februarie, aproape 6.500 de militari ucraineni au fost luați prizonieri, a anunțat marţi ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu.

07 iun. 2022, 19:14
Serghei Şoigu a dezvăluit câţi prizonieri a luat Rusia de la începutul războiului. „Numai în ultimele zile s-au predat 126 de militari ucraineni”

„În cinci zile, 126 de militari ai Forțelor Armate ale Ucrainei s-au predat militarilor ruşi, iar numărul total al prizonierilor este acum de 6.489 de persoane”, a precizat Serghei Şoigu, într-o conferinţă.

În acelaşi timp, ministrul rus al Apărării a anunţat că 97% din teritoriul oblastului ucrainean Lugansk, din Donbas, se află în prezent sub controlul Rusiei. Armata rusă a cucerit peste 15 oraşe în această regiune, mai declară Serghei Şoigu.

”Zonele rezidenţiale din Severodoneţk au fost eliberat total”, a mai anunţat ministrul, într-un briefing difuzat la televiziune. ”Preluarea controlului asupra zonei industriale (a oraşului) şi localităţilor vecine continuă”, a dat el asigurări.

Citeşte şi Ofiţeri ruşi interceptaţi când îi înjură pe Putin şi pe Şoigu: Putin, „un nenorocit”, Şoigu, „un profan incompetent şi un măscărici”

Confruntări armate aveau loc marţi în vederea cuceririi Sivierodoneţkului, un oraş-cheie în estul Ucrainei, supus unui potop de foc rus, în care situaţia se aschimbă ”din oră-n oră”, potrivit Kievului.

”Eroii noştri îşi menţin poziţiile la Severodoneţk. Confruntări intense de stradă continuă”, anunţa preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski luni seara, în ultima sa intervenţie video. ”În regiunea Doneţk, în afară de artilerie, inamicul trage din avooane şi elicoptere”, anunţa marţi dimineaţa, într-un prim buletin, Statul major al armatei ucrainene, subliniind că Sivierodoneţkul rămâne ”centrul ţintei inamicului”.

Citeşte şi Putin a început să-i pedepsească pe ofiţerii care au greşit în războiul cu Ucraina. 12 dintre ei sunt ameninţaţi cu concedierea