Alertă de COD PORTOCALIU. Ce zone sunt afectate

Administraţia Naţională de Meteorologie avertizează că duminică, că mai multe zone din România vor fi sub cod portocaliu în intervalul 14 iunie, ora 13:00 – 15 iunie, ora 03:00. 

RomaniaTV.net
14 iun. 2020, 06:33

Aproape toată ţara intră sub avertizare de cod portocaliu de ploi abundente grindină şi vijelii începând de duminică de la ora 13:00.

Conform meteorologilor, avertizarea este valabilă până în această noapte la ora 3:00, fenomenele vizate fiinsd cantităţi de apă însemnate de precipitaţii, grindină, intensificări puternice ale vântului, vijelii.

Fenomene vizate sunt cantități de apă însemnate, grindină, intensificări puternice ale vântului, vijelii.

În după-amiaza zilei de duminică, 14 iunie, și în prima parte a nopții de duminică spre luni (14/15 iunie), în Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, Moldova și local în Muntenia, Dobrogea și Oltenia vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp.

Vor fi căderi de grindină de medii și mari dimensiuni, vijelii, intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 70…80 km/h) și frecvente descărcări electrice.

Inundaţii devastatoare în Bistriţa şi Harghita după ploile torenţiale. Grindină de mărimea unui ou în Suceava VIDEO