Alertă falsă de colet suspect la sinagoga din Târgu Mureş, o grădiniţă a fost evacuată

Războiul din Orientul Mijlociu are efecte neplăcute şi în România. O alertă cu bombă a avut loc marţi la sinagoga din Tg. Mureş.

24 oct. 2023, 14:25
Alertă falsă de colet suspect la sinagoga din Târgu Mureş, o grădiniţă a fost evacuată

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş, locotenent Alexandra Căluşeri, a anunţat că echipajul de pompieri se retrage din dispozitivul de la Sinagoga Târgu Mureş şi că s-a constatat că cele două valize găsite, marţi, în curtea lăcaşului de cult nu prezintă niciun pericol.

„A fost semnalat printr-un apel la 112 cu un colet suspect pe strada Aurel Filimon, din municipiul Târgu Mureş. Pompierii Detaşamentului de Pompieri Târgu Mureş s-au deplasat pentru a asigura zona, iar în momentul de faţă s-a constatat că geanta nu prezintă un pericol, iar echipajul se retragere din dispozitiv. Este vorba despre două geamantane”, a precizat locotenent Alexandra Căluşeri.

Poliţia municipiului Târgu Mureş a informat, marţi, că a fost sesizată prin apelul unic de urgenţă 112 cu privire la faptul că în curtea Sinagogii evreieşti din Târgu Mureş s-ar afla două colete suspecte.

„La faţa locului s-au deplasat cu celeritate echipaje de ordine publică, iar poliţiştii au luat primele măsuri pentru pentru asigurarea unui perimetru de siguranţă, circulaţia auto şi pietonală în zonă fiind restricţionată. La faţa locului se află efective de poliţişti, jandarmi, pompieri şi reprezentanţi S.R.I. în vederea efectuării intervenţiei specifice pentru acest tip de sesizare”, a arătat IPJ Mureş, într-un comunicat de presă.

Poliţiştii din Mureş au fost sesizaţi, marţi, cu privire la existenţa a două colete suspecte în curtea Sinagogii evreieşti din Târgu Mureş. La faţa locului intervin pirotehniştii, o grădiniţă a fost evacuată, iar traficul în zonă a fost restricţionat.

Israelul a bombardat 400 de ţinte în Fâşia Gaza: trei comandanți Hamas au fost uciși

”La data de 24 octombrie a.c., Poliţia municipiului Târgu Mureş a fost sesizată prin apelul unic de urgenţă 112 cu privire la faptul că, în curtea Sinagogii evreieşti din Târgu Mureş, s-ar afla două colete suspecte. La faţa locului s-au deplasat cu celeritate echipaje de ordine publică, iar poliţiştii au luat primele măsuri pentru pentru asigurarea unui perimetru de siguranţă, circulaţia auto şi pietonală în zonă fiind restricţionată”, anunţă, marţi, IPJ Mureş.

Sursa citată a precizat că la faţa locului se află efective de poliţişti, jandarmi, pompieri şi reprezentanţi S.R.I. în vederea efectuării intervenţiei specifice pentru acest tip de sesizare.

Realitatea macabră a războiului: părinții din Fâșia Gaza le scriu copiilor numele pe picioare ca să-i identifice în caz că mor

În Europa, alertele sunt numeroase. Şase aeroporturi franceze – la Lille, Bron, Nisa, Nantes, Toulouse şi Beauvais, în apropiere de Paris – au fost evacuate sau erau în curs de evacuare, în urma unor alerte cu bombă, declară surse din cadrul poliţiei BFMTV.

Franţa a intrat în ”alertă de atentat”, în urma unui atentat cu cuţitul la Arras, unde un profesor a fost ucis, iar două persoane au fost grav rănite, pe fondul unor temeri cu privire la o importare a conflictului dintre Israel şi Hamas, anunţă vineri seara Guvernul francez, relatează AFP.