Alertă de coronavirus în Parlamentul României. Soţul unei angajate, suspect de infectare cu virusul ucigaş

Alertă de coronavirus în Parlamentul României. Soţul unei angajate din Comisia de Învătământ din Senat este suspect de coronavirus. Bărbatul a intrat în contact cu femeia de 42 din Bucuresti care s-a infectat cu virusul ucigaş, anunţă România TV. În aceste condiţii, şedinţa Comisiei de învăţământ a Senatului din această săptămână a fost amânată pentru a preveni o eventuală răspândire a infecţiei cu coronavirus. Angajata comisiei este, în prezent, testată.

RomaniaTV.net
09 mart. 2020, 09:24
Alertă de coronavirus în Parlamentul României. Soţul unei angajate, suspect de infectare cu virusul ucigaş

Soțul unei femei care lucrează la Comisia de învățământ din Senat este coleg cu femeia de 42 de ani, angajată a OSIM, confirmată deja cu coronavirus. Pentru că a intrat în contact cu femeia respectivă, acum este şi el suspect. La fel şi soţia sa, angajată a comisiei.

„Este vorba despre o doamnă care lucrează la Comisia de învăţământ a Senatului. Soţul acestei doamne lucrează la OSIM, iar o doamnă tot de la OSIM, dintr-un alt birou, a fost confirmată cu coronavirus. Vom amâna şedinţa de comisie doar, dar Senatul va lucra. Doamna, care este în staff-ul nostru tehnic, a mers la verificare, iar în măsura în care vom avea rezultatul, vom decide în continuare. Nu cred că este cazul să intrăm în panică”, a declarat Ecaterina Andronescu, citată de Agerpres.

Citeşte şi: Suspiciuni de coronavirus la Guvern. Anchetă epidemiologică la Palatul Victoria

Este alertă maximă luni şi la Guvernul României. Autorităţile desfăşoară o anchetă epidemiologică la Palatul Victoria cu privire la angajaţi ai instituţiei, posibili contacţi ai femeii de 42 de ani deja diagnosticată cu coronavirus Bucureşti.

„În contextul anchetei epidemiologice care este desfășurată în acest moment în legătură cu femeia de 42 de ani din București, confirmată cu coronavirus (COVID-19) în cursul zilei de 8 martie, sunt desfășurate verificări cu privire la posibili contacți ai persoanei din rândul personalului care desfășoară activități în clădirea Guvernului României.

Facem precizarea că s-au luat măsuri preventive în acest caz, fiind limitat orice contact cu terțe părți pe care l-ar fi putut avea două dintre persoanele, despre care s-ar putea considera că au contact cu femeia de 42 de ani, solicitându-li-se să rămână la domiciliu împreună cu familia”, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică.

Gabriela Firea a anunţat, luni, în comandamentul de urgenţă de la Primăria Capitalei, că este vorba despre o femeie al cărei fiu a intrat în contact cu femeia de 42 de ani confirmată duminică cu coronavirus. Suspecta a pregătit mâncare pentru demnitarii de la Palatul Victoria.

„Este suspect băiatul unei doamne bucătărese de la Guvernul României. Vă daţi seama ce impact. Pentru că doamna bucătăreasă a fost în bucătărie, nu cred că a avut mijloace de protecţie decât cele normale, nu ceva special şi a pregătit mâncarea pentru angajaţii Guvernului şi pentru demnitari”, a spus Gabriela Firea. 

În Bucureşti sunt două cazuri de coronavirus, o femeie de 42 de ani şi un bărbat de 49 de ani.