Alertă de coronavirus pe litoral. O turistă a fost luată de pe plajă de medicii în combinezoane

Este alertă de coronavirus pe plaja din Eforie Nord. O turistă în vârstă de 28 de ani a fost luată de pe plajă şi transportată la spitalul din Contanţa pentru a fi testată de covid. Tânăra este din Suceava şi prezenta simptome specifice infectării cu coronavirus. 

RomaniaTV.net
18 aug. 2020, 10:52

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, Ana Maria Stoica, a declarat că paramedicii au fost solicitaţi să intervină la o femeie care se afla pe plaja din Eforie şi căreia îi era rău.

„Paramedicii SMURD care încadrează şenilata de la punctul de prim-ajutor din Eforie Nord au fost solicitaţi de salvamari să intervină la o persoană care prezenta stare de rău pe plajă. Colegii s-au deplasat la faţa locului cu şenilata şi au preluat o femeie în vârstă de 28 de ani pe care au transportat-o la cort, acolo unde aceasta a fost evaluată medical”, a spus Ana Maria Stoica.

Purtătorul ISU Dobrogea a precizat că femeia prezenta simptome specifice infectării cu noul coronavirus şi a fost transportată la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa.

„Întrucât prezenta simptome specifice infectării cu noul coronavirus, a fost solicitat în sprijin un echipaj de prim-ajutor care a venit şi transportat pacienta la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa. Facem menţiunea faptului că salvatorii constănţeni au fost echipaţi corespunzător pe toată durata misiunii”,.a menţionat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.

Femeia este din judeţul Suceava. Ea urmează să fie testată şi medicii vor stabili dacă este sau nu infectată cu Covid-19.

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat marţi 1.014 cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore după efectuarea a peste 21.000 de teste. 45 de pacienţi au decedat, iar la Terapie Intensivă sunt internaţi 479 de pacienţi în stare gravă.

Până astăzi, 18 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 72.208 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 33.135 pacienți au fost declarați vindecați și 8.316 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.