Alertă de fenomene severe pentru Bucureşti şi alte judeţe. Ploi torenţiale, rafale de vânt de până la 90 km la oră şi grindină. A fost emis mesaj Ro-Alert

Vremea severă se extinde. Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă ploi torenţiale, vânt puternic şi grindină în Bucureşti, dar şi în alte judeţe din sudul şi centrul ţării.

13 iun. 2022, 15:06
Alertă de fenomene severe pentru Bucureşti şi alte judeţe. Ploi torenţiale, rafale de vânt de până la 90 km la oră şi grindină. A fost emis mesaj Ro-Alert

Furtună puternică în Bucureşti, în Ilfov, dar şi alte judeţe din sudul şi centrul ţării. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe alerte cod portocaliu şi galben de tip nowcasting.

„COD PORTOCALIU ora 15:25 până la ora 16:30

In zona : Mun. Bucureşti;

Se vor semnala averse torențiale care vor acumula local 20…25 l/mp, izolat 30…35 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină de dimensiuni mici și medii”, a transmis ANM.

Citeşte şi: Prognoza meteo pentru două săptămâni. Temperaturi în prag de caniculă, dar şi furtuni la final de iunie. Cum va fi vremea la mare şi la munte

ISU Bucureşti Ilfov a transmis că în urma avertizării cod portocaliu pompierii au intervenit în Bucuresti pentru indepartarea unor copaci cazuti pe carosabil pe Aleea Rotunda şi Str. Râul Vedea. De asemenea, pe Str Ion Brezoianu s-a intervenit pentru indepartare elemente de pe faţada unei contructii la o cladire. Un autoturism a fost avariat.

Pompierii au intervenit şi pentru extragerea apei din subsolul unei locuinte din Bucureşti.

Pentru judeţele Ilfov, Alba şi Buzău au fost emise alertă cod portocaliu.

„Județul Ilfov: Voluntari, Gruiu, Afumați, Moara Vlăsiei, Snagov, Găneasa, Ștefăneștii de Jos, Dascălu;

Se vor semnala : intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 70…90 km/h, vijelie puternică, frecvente descărcări electrice, grindină, local averse torențiale care vor acumula 20…25 l/mp”, a transmis ANM.

Citeşte şi: Alertă meteo de fenomene extreme în 18 judeţe. Vor fi furtuni violente cu grindină şi vijelii