Alertă de incendiu falsă la Spitalul de copii „Marie Curie”. Planul Roşu a fost activat

A fost alertă în Capitală, marţi seară. Pompierii au fost chemaţi la Spitalul Marie Curie din Capitală din cauza unui incendiu.

24 aug. 2021, 22:40
Alertă de incendiu falsă la Spitalul de copii „Marie Curie”. Planul Roşu a fost activat

Alertă de incendiu falsă Spitalul de copii „Marie CurieAutorităţile din Bucureşti au activat, marţi seară, Planul roşu de intervenţie, în urma unui apel prin care se anunţa izbucnirea unui incendiu la Spitalul Budimex, însă pompierii au constatat că acesta nu s-a confirmat, fumul provenind de la o acţiune de deratizare.

Alertă de incendiu falsă Spitalul de copii „Marie Curie

„Ca urmare a unui apel la 112, care anunța un incendiu la Spitalul BUDIMEX din capitală, pentru optimizarea misiunii de răspuns, la ora 21.54 a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Odată ajunse la fata locului, s-a constatat că anunțul de incendiu nu se confirmă, fumul fiind rezultat în urma unei acțiuni de deratizare în cadrul spitalului. Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat.

Resursele de interventie vor fi retrase in mod progresiv”

Din păcate, în România sunt tot mai multe probleme în unităţile medicale.  La începutul anului, patru pacienți au murit într-un incendiu izbucnit  la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” din București.

Peste o sută de pacienți au fost evacuați și transferați în alte pavilioane ale spitalului sau trimiși la alte spitale din Capitală (Floreasca, Universitar, Sf. Ioan și Pantelimon). Au fost mobilizați 100 de medici și asistenți suplimentari pentru a interveni.

Citeşte şi: Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, primele declarații după incendiul de la Spitalul pentru Copii din Iași: „Incendiul a fost la un cabinet medical, pe o rază de 150 de metri nu erau pacienți”
Pacienții aveau forme medii și severe de COVID și primeau oxigen, a precizat fostul manager al spitalului, Adrian Streinu-Cercel. Nici unul dintre cei evacuați nu au suferit arsuri, dar starea lor se poate agrava din cauza întreruperii tratamentului.

România are aproape 350 de spitale publice, dintre care numai două unități mari pot fi considerate construite sau reconstruite din temelii.
Restul spitalelor au clădiri vechi, imobile proiectate, în cazurile fericite, în anii ’70-’80, care fac față unui consum mic de energie. În perioada în care au fost contruite, aparatele medicale erau limitate ca număr. În ultimul deceniu, au apărut aproape 200 de spitale private, care pot face internări de minimum o zi. Alocările pentru cheltuielile de spitalizare dedicate spitalelor de stat sunt de numai 11 miliarde de lei anual.

Citeşte şi: Panică la un mall în Harghita după ce s-a declanşat alarma de incendiu. Mai multe persoane au ajuns la spital intoxicate


loading...