Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, primele declarații după incendiul de la Spitalul pentru Copii din Iași: „Incendiul a fost la un cabinet medical, pe o rază de 150 de metri nu erau pacienți”

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a făcut primele declarații după incendiul izbucnit la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași.

22 iun. 2021, 20:27
Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, primele declarații după incendiul de la Spitalul pentru Copii din Iași: „Incendiul a fost la un cabinet medical, pe o rază de 150 de metri nu erau pacienți”

Ministerul Sănătății precizează, după incendiul de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași, că au fost evacuate în total 30 de persoane.

„Pot să vă spun ce date am din ce am primit până acum de la Departamentul pentru Situații de Urgență.

Incendiul a fost la un cabinet medical, pe o rază de 150 de metri nu erau pacienți. Au fost evacuați de la etajul 2 cinci copii, trei părinți și șase cadre medicale, iar de la etajul 3 șapte copii, patru părinți și cinci cadre medicale. Din raportul DSU nu există o cauză încă. Spune DSU că clădirea spitalului are aviz de securitate la incendiu”, a declarat Ioana Mihăilă pentru Româniatv.net.

Managerul spitalului, Alina Belu, spune că arde un salon gol, într-o zonă care nu este foarte folosită și că se îndreaptă spre spital în aceste momente. Au fost evacuați toți pacienții. Primele informații arată că șapte copii au fost evacuați dintr-un salon tampon.

Pompierii au ajuns rapid la fața locului și au intervenit pentru stingerea flăcărilor. IPJ anunță că polițiștii au fost sesizați în jurul orei 19.00 despre faptul ca într-un salon al unei unități medicale a apărut un incendiu.

„În urma sesizării, polițiștii ieșeni s-au deplasat la fața locului în vederea stabilirii situației de fapt. La fața locului a fost trimis și un echipaj al Biroului Rutier Iași pentru dirijarea traficului rutier în zonă”, arată Poliția Iași. Practic, circulația în jurul spitalului a fost închisă.

Pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

La fata locului salvatorii au intervenit cu 6 mașini de stingere, 1 autospecială de descarcerare, 2 autospeciale de transport victime multiple, 1 autoscară și 1 cisternă.

Totodata, la locul interventiei au fost trimise 3 ambulante SMURD și 1 unitate de terapie intensiva mobila.

La acest moment incendiul este localizat, astfel ca a fost eliminat pericolul extinderii la vecinatati.

Pana la acest moment, 12 persoane au fost evacuate. Misiunea este în dinamica.

Citiți și Incendiu la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași. Focul a izbucnit la Secţia ATI-COVID a unităţii medicale!