ALERTĂ de la ISU pentru bucureşteni: Adăpostiţi-vă în case! UPDATE

Bucureștenii - și nu numai - sunt sfătuiți să stea în case și să evite să petreacă timp în aer liber în orele și zilele următoare, în cazul producerii unor fenomene meteo periculoase, aşa cum a previzionat Administraţia Naţională de Meteorologie. Recomandarea vine chiar de la ISU București-Ilfov, care dă populației câteva sfaturi, motivate de alerta de vreme severă emisă de ANM.

RomaniaTV.net
05 mai 2019, 12:22
ALERTĂ de la ISU pentru bucureşteni: Adăpostiţi-vă în case! UPDATE

UPDATE ISU Bucureşti-Ilfov a modificat textul avertizării, precizând că măsurile de adăpostire pentru populaţie trebuie luate dacă se produc fenomenele extreme anunţate de ANM:

„In cursul zilei de astăzi, Administrația Naționala de Meteorologie a emis o informare meteo pentru municipiul București, valabilă in perioada 05-08.05.2019.

Pentru acest interval de timp au fost prognozate averse cu caracter torențial, intensificări de scurta durata ale vântului, cu aspect de vijelie, descărcări electrice și grindina.

In cazul producerii fenomenelor meteo prognozate pentru următoare perioada in Capitala, recomandam populației următoarele:

* Întrerupeți activitățile în aer liber;
* Adăpostiți-vă în locuințe sau în alte spații care prezintă siguranță;
* Evitați expunerea în apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, corturilor, schelelor;
* Nu atingeți stâlpi și fire de electricitate”, a revenit ISU Bucureşti-Ilfov pe pagina de Facebook.

_______

Avertizare de la ISU București-Ilfov: „Ca urmare a prognozei emise de ANM, vă recomandăm următoarele:
– Întrerupeți activitățile în aer liber;
– Adăpostiți-vă în locuințe sau în alte spații care prezintă siguranță;
– Evitați expunerea în apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, corturilor, schelelor;
– Nu atingeți stâlpi și fire de electricitate” – se arată într-un mesaj postat pe Facebook de ISU București Ilfov.

Meteorologii au emis duminică o informare meteorologică valabilă de duminică, 5 mai, de la ora 15:00 până miercuri, 8 mai, la ora 9:00, interval în care va ploua mult, vor fi furtuni și temperaturile vor scădea accentuat.

Pentru București, ANM a emis o prognoză meteo specială

Din după-amiaza zilei de duminică, 5 mai, și până în dimineața zilei de 8 mai, gradul de instabilitate atmosferică va fi temporar accentuat și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor aduna cantități de apă însemnate, 15…25 l/mp și izolat posibil peste 30…35 l/mp.

În zilele de duminică (5 mai) și de luni (6 mai) temperatura maximă va fi de 21-23 de grade, iar luni dimineața se vor înregistra 12-13 grade.

Vremea se va răci începând de marți, astfel încât dimineața se vor înregistra în jur de 10 grade, după-amiaza 11-13 grade, iar miercuri dimineața 6-7 grade.