Alertă de la Organizația Mondială de Meteorologie! Unde va lovi ciclonul Mocha. Peste un milion de oameni sunt în pericol

Organizația Mondială de Meteorologie este în alertă, după ce ciclonul Moca s-a intensificat și acum, amenință siguranța și viața a peste un milion de oameni.

12 mai 2023, 18:04
Alertă de la Organizația Mondială de Meteorologie! Unde va lovi ciclonul Mocha. Peste un milion de oameni sunt în pericol
Alertă de la Organizația Mondială de Meteorologie! Unde va lovi ciclonul Mocha. Peste un milion de oameni sunt în pericol

Unde va lovi ciclonul Mocha. Peste un milion de oameni sunt în pericol. Clare Nullis, purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Mondiale de Meteorologie, a anunțat, vineri, în cadrul unei şedinţe de informare de la Geneva, că ciclonul Mocha s-a intensificat foarte rapid.

Citește și Prognoza meteo 12 mai 2023. Nu vă faceţi planuri de weekend, un alt val de aer polar loveşte România

Unde va lovi ciclonul Mocha. Peste un milion de oameni sunt în pericol

Mai mult, purtătorul de cuvânt al Organizației Mondiale de meteorologie a subliniat că impactului umanitar mare a viclonului Mocha va fi unul destul de mare atunci când va atinge Myanmar şi Bangladesh.

Clare Nullis a transmis că este posibil ca ciclonul care ar urma să se dezlănțuie în acest weekend, să inunde zonele joase din nordul Myanmarului şi părţi din Bangladesh. De asemenea, oficialul a transmis că este posibil să aibă loc alunecări de teren.

În prezent, ciclonul tropical Mocha se află în Golful Bengal şi este pe cale să lovească vestul Myanmarului şi regiunea Cox’s Bazar din Bangladesh, unde peste un milion de oameni locuiesc în adăposturi fragile, în ceea ce mulţi consideră a fi cea mai mare tabără de refugiaţi din lume.

Prognoza meteo ANM: temperaturi plăcute şi ploi până la mijlocul lunii iunie

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că în săptămâna 15– 22 mai valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice, dar mai ales în cele sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo În săptămâna 22– 29 mai, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile nordice şi centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice şi sud- vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo În săptămâna 29 mai – 5 iunie temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sudice, sud-estice şi la munte.

Prognoza meteo În săptămâna 05– 12 iunie mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, anunţă ANM.

Regimul pluviometric va fi uşor excedentar în zonele montane, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, au precizat meteorologii.

Citește și Prognoza meteo 13 mai. Temperaturi de până la 22 de grade, dar și ploi trecătoare în weekend