Alertă de noi fenomene meteo severă: ploi, furtuni si vânt puternic în următoarele ore

Meteorologii ANM anunţă ploi, furtuni si vânt puternic în următoarele ore în mare parte din Moldova, Dobrogea, estul Munteniei, în Carpaţii Meridionali şi în vestul Olteniei.

02 sept. 2021, 10:05
Alertă de noi fenomene meteo severă: ploi, furtuni si vânt puternic în următoarele ore

Alertă de noi fenomene meteo severă ploi, furtuni si vânt puternic. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN de intensificări ale vântului pentru intervalul 02 septembrie, ora 10:00 – 02 septembrie, ora 21:00.

„În intervalul menționat, în Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei, în estul Munteniei, în sud-vestul Olteniei și local la munte, vântul va avea intensificări temporare, cu viteze în general de 50…65 km/h, iar pe creste, în special ale Carpaților Meridionali, rafalele vor depăși 90…100 km/h.

Intensificări locale și temporare ale vântului vor fi și în centrul și sudul teritoriului, cu viteze de
40…50 km/h.”, a transmis Administraţia Naţională de Meteorologie.

Citeşte şi: Prima zi de toamnă a adus ninsori la munte. Temperaturile au scăzut la -3 grade

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI

Vremea va fi predominant frumoasă, dar răcoroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade.

 

Prognoza meteo 2 septembrie – JOI

Vremea va fi rãcoroasã, ziua în special în regiunile nordice şi centrale, iar noaptea în toate zonele. Temperaturile maxime se vor încadra între 17…18 grade în nordul Moldovei şi în depresiuni şi 26…27 de grade în sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 4 şi 13 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare ziua, când pe suprafeţe mici la munte şi în centru şi izolat în estul şi sud-estul ţãrii va ploua slab. Îndeosebi pe parcursul zilei vor fi intensificãri ale vântului în cea mai mare parte a teritoriului, cu viteze în general de pânã la 65…70 km/h în Moldova şi Dobrogea, dar şi în zona montanã, cu rafale ce vor depãşi pe crestele Carpaţilor Meridionali 90…100 km/h. Pe alocuri vor fi condiţii de ceaţã.

BUCURESTI. Vremea va fi rãcoroasã noaptea şi dimineaţa. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare ziua, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimã va fi de 12…13 grade, mai coborâtã în zona periurbanã, spre 10 grade.

Citeşte şi: Semnal de alarmă tras de autorităţi: Peste 96% din decesele de COVID sunt la persoane nevaccinate

Prognoza meteo VINERI

Vremea se va menţine rãcoroasã, mai ales dimineaţa şi noaptea, în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în a doua parte a zilei, dar numai izolat, în special în zona montanã, vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse de la 3…4 grade în depresiuni, pânã la 16…17 grade pe litoral.

BUCURESTI. Vremea se va menţine rãcoroasã mai ales dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 24…25 de grade, iar cea minimã va fi de 10…13 grade, cu cele mai scãzute valori în zona periurbanã.