Semnal de alarmă tras de autorităţi: Peste 96% din decesele de COVID sunt la persoane nevaccinate

Potrivit ultimelor date făcute publice de Institutul Naţional de Sănătate Publică, peste 96% din decesele de COVID sunt la persoane nevaccinate. Cele mai multe persoane au murit în Bucureşti, Dolj, Bistriţa, Iaşi şi Neamţ.

01 sept. 2021, 15:13
Semnal de alarmă tras de autorităţi: Peste 96% din decesele de COVID sunt la persoane nevaccinate
Semnal de alarmă tras de autorităţi: Peste 96% din decesele de COVID sunt la persoane nevaccinate

Semnal de alarmă tras de autorităţi. Peste 96% din decesele COVID sunt la persoane nevaccinate, potrivit INSP.  În săptămâna 23 – 29 august 2021, 39.2% din totalul cazurilor s-au înregistrat în Bucureşti, Timiş, Cluj, Ilfov şi Constanţa.

Semnal de alarmă tras de autorităţi. Cele mai multe decese de covid sunt la persoanele nevaccinate

Potrivit INSP, 82.9% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate, 33% din totalul deceselor au fost înregistrate în Bucureşti, Dolj, Bistriţa-Năsăud, Iaşi şi Neamţ.

De asemenea, 96.8% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate, iar 2.4% la persoane vaccinate cu schema incompletă.

De la începutul pandemiei până acum, unu din 77 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.

Persoanele în vârstă şi bărbaţii sunt cei mai vulnerabili: 86% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 de ani, iar 57.5% din decese au fost la bărbaţi.

94.6% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

Citeşte şi Bilanţ coronavirus 1 septembrie 2021. Aproape 1.500 de cazuri noi COVID-19 şi 21 de decese

România vinde vaccin anti-covid în Coreea de Sud

Ministerul Sănătății din Coreea de Sud a anunțat, miercuri, că autoritățile acestei țări și-au asigurat 1,5 milioane de doze de vaccin Pfizer și Moderna din România. Dozele ar urma să fie administrate începând cu luna octombrie, potrivit Antena 3. 

Până în prezent, aproximativ 31 % din coreeni au fost vaccinaţi cu schema completă, în timp ce 57% dintre cei 52 de milioane de sud-coreeni au primit cel puțin prima doză.

Guvernul de la Seul vrea ca 70% din populație să primească cel puțin o doză de vaccin până la finele lunii curente. Rata mortalității COVID în această țară este de aproximativ 0,9%.

În schimb, România se situa luna trecută între ultimele 5 state dintr-un total care include țările Uniunii Europene, Marea Britanie și Rusia.

În ultima săptămâna din august, țara noastră raporta 27% din populație imunizată cu schema completă, în urma Rusiei, 29%, dar înaintea Bulgariei, 16%.

Marți, datele oficiale spuneau că au fost administrate 12.106 doze de vaccin în ultimele 24 de ore.

Numărul persoanelor vaccinate cu schemă completă era 5.134.161. Această valoare este foarte apropiată de numărul românilor care au beneficiat de prima doză: 5.250.891.

Numărul total de doze administrate în țara noastră de la începerea campaniei de imunizare, în decembrie anul trecut, este de circa 9,7 milioane.

Citeşte şi Varianta Delta, mai puţin periculoasă pentru aceste persoane. Cine face faţă mai bine noii tulpini de coronavirus STUDIU