ALERTĂ de securitate la Casa Albă, declanşată de două incidente VIDEO

O alertă de securitate a fost declanşată la Casa Albă, sâmbătă, din cauza a două incidente, chiar în timp ce preşedintele Barack Obama şi familia sa se pregăteau să plece cu un elicopter.

07 mart. 2015, 15:47

Casa Albă a fost sâmbătă sub măsuri stricte de securitate din cauza declanşării a două incidente separate. După aproximativ o oră şi jumătate, starea de alertă de la Casa Albă a fost ridicată, situaţia fiind sub control.

În jurul orei 10.00 (17.00, ora României) un magazin mobil, în care se vindeau produse alimentare, a luat foc în apropiere de Casa Albă. Aproximativ în acelaşi timp cu incendiul, un câine special antrenat a detectat un vehicul suspect, la intersecţia dintre 16th Street şi bulevardul Constituţiei din Washington, în apropiere de Casa Albă, deşi nu părea să existe vreo legătură între cele două incidente. Vehiculul suspect a fost verificat de forţele de securitate.

Unitatea K9 a dat alerta privind un vehicul de la intersecţia dintre Strada16 şi Bulevardul Constituţiei. Acesta a fost investigat„, a declarat agentul Secret Service, Brian Leary pentru publicaţia The Hill, potrivit Mediafax.

Incendiul a fost izolat şi stins de pompierii care au sosit la faţa locului.

Anterior, Reuters a relatat că un zgomot puternic a declanşat o alertă de securitate la Casa Albă, chiar înainte ca preşedintele Barack Obama şi familia sa să plece cu elicopterul. Zgomotul puternic i-a determinat pe agenții Serviciului Secret să aducă presa înapoi în sala de briefing, să închidă ușile și să închidă clădirea.

Barack Obama și familia sa nu se aflau pe peluza sudică la momentul la care zgomotul a fost auzit.

Obama și familia sa urmau să se deplaseze cu elicopterul la baza Andrews pentru a se îmbarca în Air Force One și a călători la Selma, Alabama, unde se comemorează 50 de ani de la un marș pentru drepturile civile ale persoanelor de culoare.