Alertă demografică în pragul anului 2020. Populaţia României continuă să scadă

În ultimii ani, populația României este în continuă scădere, iar una dintre explicații ar putea fi situația economică dificilă care se înregistrează în anumite județe. Județul Vaslui nu este o excepție, dimpotrivă, informează evz.ro, citând datele Institutului Național de Statistică.

RomaniaTV.net
26 dec. 2019, 06:53
Alertă demografică în pragul anului 2020. Populaţia României continuă să scadă

Populația României scade, conform datelor Institutului Național de Statistică, iar acest declin demografic ar trebui să ne îngrijoreze. În primele zece luni ale anului 2019 s-a înregistrat un spor natural negativ în fiecare lună, acest lucru însemnând că numărul deceselor înregistrate pe parcursul unei luni îl depășește pe cel al nașterilor. 

Vaslui este unul dintre județele în care există declin demografic în ultimii ani, una dintre cauzele invocate de locuitori fiind situația economică grea a județului. Conform datelor statistice, sporul negativ înregistrat în primele nouă luni la nivelul județului este de aproape 1.500 persoane, iar acest trend negativ s-a înregistrat și în 2018. În acel an, cea mai mică diferență între numărul de nașteri și numărul de decese s-a înregistrat în luna septembrie, când s-a constatat un spor natural negativ de 12 persoane.

Numărul copiilor născuți în anul 2019, la Vaslui a fost, în fiecare lună, mult mai mic decât cel al deceselor. În aprilie, de exemplu, au fost cu 282 mai multe decese decât nașteri.

Citește șiINS reconfirmă o creştere economică mai redusă decât cea prognozată pentru România