Alertă în Braşov. Un urs a fost surprins în apropierea unui mall din oraş. Jandarmii au intervenit

Este alertă, din nou, în Braşov. Un urs a fost surprins, vineri seară, în apropierea unui mall din oraş. Localnicii din zonă au fost avertizaţi printr-un mesaj Ro-Alert.

23 apr. 2021, 22:59
Alertă în Braşov. Un urs a fost surprins în apropierea unui mall din oraş. Jandarmii au intervenit

Alertă în Braşov. Autorităţile au emis, vineri seară, mesaj RO-Alert pentru a avertiza populaţia despre prezenţa unui urs în apropierea unui mall din oraş.

Alertă în Braşov. Urs în apropierea mall-ului

Prezenţa animalului a fost anunţată prin apeluri la 112 de mai multe persoane. Acolo s-au deplasat un echipaj SMURD şi un echipaj de jandarmi.

„La ora 22.06 a fost transmis un mesaj de avertizarea către populație prin sistemul RO-Alert, pentru a semnala prezența unui urs în municipiul Brașov – zona Coresi ( str. Henri Coandă). Au fost primite mai multe apeluri pe numărul 112 de la cetățeni. La fața locului s-au deplasat un echipaj SMURD și un echipaj de la jandarmi”, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, mr. Ciprian Sfreja, potrivit mytex.ro.

Reamintim că un alt urs a fost filmat joi seară, în zona Ocolitoarei Brașovului. Animalul nu a fost agresiv. Pe imaginilor postate pe reţelele de socializare se vede cum animalul este speriat, dar nu are intenția de a ataca pe nimeni.

ISU Brașov a trimis un mesaj de avertizare RO ALERT pentru zona Piața Stupini.

Mesaje similare de avertizare prin RO-Alert au fost emise, vineri seară, şi în judeţul Harghita. Astfel, potrivit ISU Harghita, s-a semnalat prezenţa unui urs în municipiul Topliţa. În zonă s-au deplasat un echipaj SMURD şi un echipaj IJJ.

De asemenea, a fost semnalată prezenţa a 3 urşi în Băile Tuşnad. Acolo se deplasează un echipaj IJJ şi un echipaj SAJ. Aceasta este a doua noapte consecutiv când la Băile Tuşnad sunt văzuţi trei urşi.

Citeşte şi Sportiv sfâşiat de urs în Azuga. A murit în apropiere de pârtie