Alertă în Braşov. Un urs se plimbă în fiecare seară pe străzi

Este alertă în judeţul Braşov. Urşii se plimbă în fiecare seară pe străzile din Săcele, dar şi cartierul braşovean Tractorul. Oamenii sunt sfătuiţi să nu se apropie de animale şi să nu le hrănească.

20 apr. 2021, 22:29
Alertă în Braşov. Un urs se plimbă în fiecare seară pe străzi
Alertă în Braşov. Un urs se plimbă în fiecare seară pe străzi

Alertă în judeţul Braşov. Localnicii din Săcele sunt speriaţi de un urs care îi vizitează în fiecare seară. Acesta a fost surprins de camerele de supraveghere instalate pe o casă cum caută ceva de mâncare.

Alertă în Braşov. Localnicii sunt speriaţi de urşi

Până în prezent nu au fost înregistrate incidente, însă localnicii sunt sfătuiţi să își asigure zonele unde țin animale domestice sau păsări pentru a nu rămâne fără ele.

Un urs a fost suprins vineri seară şi în cartierul Tractorul din Braşov. Oamenii sunt sfătuiţi să stea departe de animale şi să nu le hrănească.

Ursul care alerga schiorii pe pârtia din Predeal a fost relocat în Bihor. Un primar din judeţ a răbufnit: „Domnul ministru să nu mai relocheze urşi dintr-o parte în alta. Tomberonarul ăsta de urs e tot timpul în sat”

Ursul care alerga schiorii pe o pârtie din Predeal a fost relocat în Valea Finişului, din Bihor. Cel puţin localnicii susţin că este vorba despre unul şi acelaşi urs. Dar ursul a coborât de nenumărate ori în sat, producând pagube localnicilor. Primarul comunei Finiş, Ioan Florian Man, a solicitat ministrului Mediului, Tanczos Barna, să nu mai relocheze urşi fără acordul primarilor din zona de relocare.

„Domnul ministru să nu mai relocheze urşi dintr-o parte în alta a ţării fără să întrebe primarul localităţii. Mută problema dintr-un loc în altul. Dacă acest urs a făcut probleme la Braşov, a fugit după turişti, după schiori, trebuie să fii nebun să muţi problema în alt judeţ. Să găsească o soluţie potrivită, să le facă un parc sau altceva”, a declarat primarul pentru Agerpres.

Primarul spune că până acum nu au existat urşi în zona comunei Finiş, iar localnicii mergeau fără nicio grijă la cules de ciuperci prin pădure. Acum nu doar că le este frică să mai intre prin pădure, dar le este frică şi că urşii le-ar putea intra în gospodării.

„Noi nu am avut aici urşi niciodată. Acum avem probleme cu urşii, că ne-au făcut pagube, au spart stupii la două familii. Nu ştiu câţi sunt. Unii spun că au văzut mai mulţi, alţii că au văzut doar unul. Tot felul de zvonuri. Nu sunt pui. Unul, sigur, este. Cam la două săptămâni după ce l-au relocat, a coborât în sat, din munţi. La noi e intravilan toată Valea Finişului. Nu ştiu de ce l-au adus aici, că nu e habitatul lui. Ursului îi place pădurea, dar tomberonarul ăsta de urs e tot timpul în sat. Am auzit că paznicul de vânătoare îi duce peşte acolo sus, în pădure. Dar ursul nu stă la peştele lui şi vine în sat”, a declarat primarul Ioan Man.

Citeşte şi EXCLUSIV! De ce vor politicienii să omoare urşii din România şi de când au devenit ei o problemă?! De la “noi am fost aleşi de oameni nu de ursi” la “toţi căutăm să mâncăm cea mai mare bucată de carne!” Reactia WWF, singurii care mai apără urşii din ţară!